.

CULTURELE GROEPSREIS

MALTA

Op de kruising van zeeroutes en culturen

  • verblijf in het Dolmen Hotel 4*/St. Paul’s Bay (Malta)
  • dagelijkse uitstappen doorheen 7000 jaar cultuur
  • volpension

8 dagen - Afreis : 8 juni 2020

.

.

De reis in detail

versie 28/11/19 13:53

1ste dag : BRUSSEL - MALTA

’s Morgens vroeg samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een lijnvlucht van LUFTHANSA naar de internationale luchthaven van Malta, via Frankfurt. We komen aan rond de middag en na onthaal rijden we naar het Dolmen Hotel 4* in St. Paul’s Bay (Malta) voor een verblijf van 7 nachten. Middagmaal en check-in.
In de namiddag, vertrekken we per autocar naar Valletta, de hoofdstad van Malta en ook wel de “stad der paleizen” genoemd. Valletta herbergt Malta’s rijke erfenis op het gebied van archeologie, geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur.
We wonen een audiovisueel spektakel bij, “Malta Experience”, dat 7000 jaar Maltese geschiedenis overschouwt.
Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

2de dag : VALLETTA

Na het ontbijt rijden we terug naar Valletta. Bezoek aan de Upper Baracca Gardens met eveneens een adembenemend uitzicht over de “Grand Harbour”-haven en de Cottonera of de drie steden (Vittoriosa, Cospicua en Senglea).
Nadien bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum, dat in een paleis uit 1575 gehuisvest is. Het bezit beelden en werktuigen uit het Neolithicum en de Romeinse periode.
Verder bezoeken we het Manoel theater, een echte parel omwille van z’n interessante geschiedenis en prachtig interieur.
Het werd gebouwd in 1731 door Antonio Manoel de Vilhena en is het enige echte theater op Malta en één van de oudste nog gebruikte theaters in Europa.
Na het middagmaal bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters met zijn vele staatsiezalen en de wapenkamer die een overzicht biedt van de wapens en harnassen van de ridders.
Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

3de dag : DE DRIE STEDEN (de riddersteden) - MDINA

Deze morgen maken we kennis met de drie riddersteden : Senglea, Cospicua en Vittoriosa. Eerste halte is Senglea.
Hier krijgen we vanop de “Vedette” een totaalzicht over de “Grand Harbour”-haven. Te Vittoriosa bezoeken we het Maritiem Museum, in de voormalige bakkerij van de Britse zeemacht, waar we het verhaal van de Maltese zeegeschiedenis ontdekken. Nadien wordt het Paleis van de Inquisiteur, dat tot 1574 een gerechtshof was, bezocht.
Verder doen we een korte wandeling door de typische straatjes van Vittoriosa.
Na de middag rijden we naar Mdina, de oude hoofdstad van Malta, ook wel de “stille stad” genoemd. We bezichtigen er de Siciliaans-Normandische kathedraal uit de 11de eeuw die in 1693 door een aardbeving werd vernield. De huidige kathedraal is vier jaar later door de Maltezer Lorenzo Gafàa gebouwd en is toegewijd aan St.-Paul. Ten noorden van de versterkingen ligt het plein van de Bastions, een heerlijk rustige plek met een prachtig uitzicht op Malta.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag : GOZO (zustereiland)

’s Morgens rijden we naar de haven van Cirkewwa en steken per boot over naar Gozo.
We bezoeken er het voorhistorische tempelcomplex van Ggantija. Nadien stoppen we even bij de Ta’Pinu basiliek, gebouwd in de 19de eeuw ter ere van de Maagd Maria. In de nis van het altaar zien we nog de restanten van de kleinere 15de eeuwse kapel.
Uitstap naar Dwejra, waar de drie natuurwonderen van de Maltezer eilanden een mooi geheel vormen : de azuurblauwe zee, de “Fungus Rock” en de “Inland Sea”.
Na de middag bezoek aan Victoria, de hoofdstad van het eiland. De strategisch gebouwde burcht, de Gran Castello, biedt een schitterend uitzicht op het eiland. De kathedraal bezit een prachtige trompe l’oeil van de hand van de Italiaanse schilder Antonio Manuele.
Nadat we de sfeer van Xlendi, een typisch dorp van Gozo, hebben opgesnoven, keren we naar Malta terug.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

5de dag : MOSTA - NAXXAR - TA QALI ambachtsdorp - RABAT - DINGLI-kliffen

In Mosta bezoeken we de indrukwekkende koepelkerk, de derde grootste van Europa. Deze parochiekerk van Mosta, beter bekend als “Rotunda”, werd tussen 1833 en 1860 gebouwd en moest een getrouwe kopie van het Romeinse Pantheon worden. De uitstap gaat verder naar Naxxar. In het centrum treffen we het Palazzo Parisio aan. In het midden van de 19de eeuw kwam het in handen van de Scicluna familie die het samen met Italiaanse en Maltese kunstenaars prachtig renoveerde. De tuinen die het paleis omgeven zijn uniek voor Malta, waardoor het de bijnaam van “mini-Versailles” kreeg.
Daarna houden we halt in Ta Qali, waar we ambachtslui aan het werk zien.
In de namiddag gaan we naar Rabat en bezichtigen de Sint-Pauluskerk en -grot. Verderop bevinden zich de catacomben van Saint-Paul, een voorbeeld van de 4de-eeuwse ondergrondse begraafplaatsen van christenen.
Vervolgens naar het hoogste punt op Malta, de Dingli-kliffen en naar Buskett Gardens.
’s Avonds terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

6de dag : VALLETTA - CASA ROCCA PICCOLA - HAVENCRUISE

In de voormiddag opnieuw naar Valletta waar we de Sint-Jan’s Co-Kathedraal bezoeken. Deze kerk van de ridders van
St.-Jan werd in de 16de eeuw gebouwd. We bewonderen de architectuur en het schitterende beeldhouwwerk uit de barokke periode, evenals de fantastische Caravaggio schilderijen.
Daarna zeer interessant bezoek aan een oud aristocratisch huis, de Casa Rocca Piccola, dat een mooi overzicht geeft van de tradities en gewoonten van de Maltese adel tijdens de laatste 400 jaar.
’s Middags maken we een cruise met gids rond de Marsamxetthaven en de Grand Habour, Europa’s grootste natuurlijke haven. Vanop de boot kan men prachtige foto’s maken.
Avondmaal en overnachting in ons hotel.

7de dag : HAGAR QIM - BLUE GROTTO - MARSAXLOKK - LIMESTONE HERITAGE

We starten de dag met een bezoek aan het Hagar Qim-tempelcomplex, dat in 1839 werd opgegraven en een grootse indruk maakt door de afmetingen van sommige stenen en de fijne afwerking van de gevel.
Iets verder kunnen we genieten van de hemelsblauwe schijn van het water in de zeegrot “Blue Grotto”. Bezoek is enkel mogelijk door middel van kleine boten. (Facultatief en indien het weer het toelaat).
In de aangename haven van Marsaxlokk, het grootste vissersdorp van Malta, kijken we naar de vissers aan het werk en naar hun kleurrijke boten.
We rijden naar Siggiewi voor middagmaal en bezoek aan de Limestone Heritage, gelegen in een oude steengroeve.
Hier krijgen we uitleg over hoe kalksteen wordt gewonnen en bewerkt. De meeste huizen op Malta zijn gebouwd met kalksteen.
Na dit laatste interessante bezoek keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

8ste dag : MALTA - BRUSSEL

Ontbijt en vrije voormiddag. Rond de middag verlaten we het hotel en rijden naar de luchthaven. Afreis met een lijnvlucht van SWISS INTERNATIONAL AIR LINES naar Zurich en verder naar Brussel waar we ’s avonds aankomen.Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1495 EUR
Toeslag zeezicht per persoon : 105 EUR
Singletoeslag : 440 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- lijnvluchten van Lufthansa en Swiss International Air Lines in economy : Brussel-Frankfurt (+/- 1u) Frankfurt-Malta
(+/- 2u30) / Malta-Zurich (+/- 2u20) Zurich-Brussel (+/- 1u15)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen in Brussel, Frankfurt, Zurich en Malta : 137,03 EUR
- 7 nachten verblijf in het hotel Dolmen 4* (lokale normen) of gelijkwaardig
(dranken inbegrepen : middagmaal : 1 glas lokale wijn en water, avondmaal : onbeperkt lokale wijn en bier, soft drinks en water)
- alle kamers met bad of douche en wc
- volpension, vanaf het middagmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de overige dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 50 EUR
- de eco-taks in het hotel : 0,50 EUR per persoon, per nacht

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 165 EUR.
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen en voor de prestaties in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen,van november 2019 voor juni 2020 voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Een geldige Belgische identiteitskaart.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198