.

CULTURELE GROEPSREIS

Noorse Fjorden en Sagen

Van Bergen naar Oslo

  • v Spectaculaire reisweg met de mooiste landschappen
    v Inbegrepen : entrees, bezoeken, treinritten, cruises en overtochten per ferryboot
    v 2 nachten Oslo !

7 dagen - Afreis : 15 juli 2019

.

.

De reis in detail

versie 10/01/19 15:13

1ste dag, maandag : BRUSSEL - BERGEN

Afspraak op de luchthaven van Zaventem en afreis naar Bergen, met tussenlanding in Kopenhagen. In de namiddag aankomst en transfer naar het centrum van Bergen. We worden, met de bus, door een lokale gids(e) rondgeleid in de nieuwe en oude stadsgedeeltes : de oude haven, de bloemen- en vismarkt, de oude wijken met de charmante en typische houten huisjes, de Hanzewijk met het door de Unesco geklasseerde Bryggen.
Wie wil -en zo het weer het toelaat- kan de kabelbaan nemen naar de top van de Fløyenberg (Fløyfellet, 320 m.), die een prachtig uitzicht biedt op Bergen en omgeving.
Avondmaal en overnachting in hotel Scandic Byparken**** (Bergen).

2de dag, dinsdag : BERGEN - SOGNDAL

Vanuit Bergen rijden we naar Norheimsund. We stoppen bij de opmerkelijke Steindalsfossen waterval en maken een wandeling achter deze waterval. Verder langs de wilde oevers van de mooie Hardangerfjord, via Grandvin naar Voss. Even te noorden van Voss ontdekken we Tvinnefossen (152 m.), één van de mooiste watervallen.
’s Namiddags nemen we in Voss de trein naar Myrdal (867 m.) waar we overstappen op het beroemde Flåmbanentreintje en vervolgens verder kronkelen naar Flåm (zeeniveau). Dit is hét spectaculairste spoorwegtraject van Europa, tussen bergen, weiden en kolkende watervallen! De trein stopt even aan de denderende en Noors-poëtische waterval van Kjosfossen (90 m.) Hou uw camera’s klaar!
Onze bus wacht ons op in Flåm en brengt ons naar Gudvangen waar we inschepen voor een 2,5-uur durende prachtige cruise doorheen de Naeroyfjord en de Sognefjord. We ontdekken een magisch schouwspel van steeds wisselende fjordlandschappen!
Vanaf Kaupanger rijden we verder naar Sogndal waar we ’s avonds aankomen.
Avondmaal en overnachting in het Quality Hotel Sogndal**** (Sogndal).

3de dag, woensdag : SOGNDAL - GEIRANGER

We volgen de rechtstreekse weg naar Skei, die ons prachtige zichten op de Fjaerlandsfjorden en de Jostedalsbreen, de langste gletsjer van Europa, oplevert. Via Innvikfjord, een zijtak van de Nordfjord, bereiken we Briksdal Fjellstue of de Kjendall gletsjer. Vrij middagmaal.
‘s Namiddags rijden we verder noordwaarts via Stryn, Grodås en Hellesylt, van waaruit we één uur lang rustig kunnen genieten van de wondermooie ferrytocht naar Geiranger. Dit dorp ligt in een wondermooi landschap met dramatische rotspartijen en gletsjerbedekte bergen die uitmonden op de droomfjord van Geiranger. Onder de watervallen die van de steile oevers neerdonderen zijn de “Zeven Zusters” en de “Bruidssluier” de meest beroemde.
Avondmaal en logies in het Geiranger Hotel*** (Geiranger).

4de dag, donderdag : GEIRANGER - VINSTRA

Nog een topdag! We zetten onze ontdekkingsreis verder naar het noorden langs de schilderachtige Ornevegen, of “Arendsweg”, en nemen dan de ferryboot van Eidsdal naar Linge. Prachtig woest landschap.
De Trollstigvei of “Trollenweg” is vandaag het hoogtepunt! Deze in 1936 in de rotswand aangelegde weg telt 11 haarspeldbochten. Er wordt beweerd dat dit grandioos berglandschap ooit enkel aan de trollen voorbehouden was. Niet verwonderlijk, want trollen voelen zich thuis in zo’n weidse wereld van wilde canyons, besneeuwde bergtoppen van 1500 tot 1800 m en de indrukwekkende watervallen.
Na het vrije middagmaal in Åndalsnes rijden we verder oostwaarts langsheen de indrukwekkende Trollveggen, of “Trollenmuur”, een 1000 m hoge rotswand, de hoogste van Europa!
Vanaf Dombås volgen we de mooie vallei van het Gudbrandsdal.
Avondmaal en overnachting midden in het land van Peer Gynt, in het traditionele Fefor Høyfjellshotell*** (Vinstra).

5de dag, vrijdag : VINSTRA - OSLO

Vandaag blijven we de vallei van Gudbransdal volgen naar het Mjøsameer, het grootste van Noorwegen. Maar eerst bezoeken we de Stavkirke van Ringebu, een getuigenis van een oud christelijk verleden gekoppeld aan de vaardigheid van de timmerlui die de snelle Vikingschepen vervaardigden. Via Lillehammer, stad die de Olympische Winterspelen van 1994 herbergde, komen we aan in Hamar.
In de namiddag bezoeken we het domein van het Hedmark Museum en kunnen er onder meer de ruïne van de oude 12de-eeuwse kathedraal bewonderen.
Nadien rijden we verder naar de Noorse hoofdstad.
Ten noorden van Oslo bezoeken we Holmenkollen, de skiheuvel die uitzicht biedt op de stad. We kunnen er de grootste springschans van Noorwegen bewonderen, die één keer per jaar in maart voor het kampioenschap schansspringen wordt gebruikt.
Avondmaal en logies in het centraal gelegen hotel Thon Europa**** (Oslo).
Na het avondmaal kunnen we naar Akkerbryggen wandelen en er van een drankje genieten op één van de talrijke terrasjes met uitzicht op de Oslofjord.

6de dag, zaterdag : OSLO

Deze voormiddag ontdekken we Oslo tijdens een panoramische rondleiding met lokale gids. De hoofdstraat is de Karl-Johansgate, genoemd naar maarschalk Bernadotte. Hier is Oslo op zijn best, met het monumentaal bakstenen stadhuis (1950), de Akershusvesting uit 1300, die historisch de sleutel van het koninkrijk mag genoemd worden, het Koninklijk Kasteel (1848), het Universiteitsgebouw (1839), de Nationale Schouwburg en het Stortinget of Parlement. We bewonderen ook het moderne operagebouw dat sinds 2007 een extra uithangbord voor de stad is. Ten noorden van de stad bevindt zich het Frognerpark, een bezoek waard! Tussen de rozentuinen en de grasperken kunnen we er de expressievolle standbeelden van Gustav Vigeland (1869-1943) bewonderen. Indrukwekkend!
We eindigen de rondrit op het Bygdøyschiereiland.
Na de vrije lunch op dit museumeiland bezoeken we het Noors Folklore Museum, een openluchtmuseum met ruim 150 traditionele huizen uit alle hoeken van het land. Nadien wandelen we naar het nabijgelegen Vikingskiphuset, of het Museum van de Vikingboten. U zal er de vakkundige restauratie kunnen bewonderen van de drie prachtige drakkarboten die uit de Oslofjord gered werden.
Na dit bezoek wandelen we naar de ferrysteiger en nemen we er de ferryboot naar onze volgende stop waar we een museum ontdekken dat de daden van de afstammelingen van de Vikingen in beeld brengt : het Fram-museum dat omheen de boot “Fram” werd gebouwd, een legende in de ontdekking van Noord- en Zuidpool. Terug met de ferry naar het centrum met het hotel op wandelafstand.
Avondmaal en overnachting in hotel Thon Europa**** (Oslo).

7de dag, zondag : OSLO - BRUSSEL

Vrije voormiddag, om te kuieren of om het Nationaal Museum en/of het Museum van Edvard Munch te bezoeken. In de vroege namiddag transfer naar de luchthaven voor onze rechtstreekse retourvlucht naar Brussel.


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1895 EUR
Singletoeslag : 300 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- lijnvluchten met SAS Brussel-Kopenhagen-Bergen (2 x 1u30) en Oslo-Brussel (+/- 2u)
- de huidige luchthaven- en veiligheidstaksen : 148,28 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar, trein en boot
- 6 nachten verblijf in de vermelde 3/4*-hotels of gelijkwaardig (lokale normen)
- alle kamers met bad of douche en wc
- halfpension in de hotels (avondmaal en ontbijt)
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma : het Flåm banentreintje, de cruise van Gudvangen naar Kaupanger, de cruise van Hellesylt naar Geiranger, de overtocht van Eidsdal naar Linge, de stavkirke te Ringebu, het Hedmark Museum in Hamar, Holmenkollen, het museum van de Vikingboten, het Noors Folklore Museum en het Fram Museum
- Franssprekende lokale gids in Bergen en Oslo tijdens de stadsrondleiding
- een ICTAM-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de huidige aanslagvoet

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de fooien : 25 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks
(REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 220 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen en gronddiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, van december 2018 voor juli 2019, een wisselkoers van 1 EUR = 9,8 NOK en op basis van een groepsreis met minimum 20 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden

FORMALITEITEN
- De Belgische identiteitskaart volstaat, geldig 3 maanden na uw terugreis.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198