.

CULTURELE GROEPSREIS

PALMA en MALLORCA

Van Balearis Maior tot Mallorca :
een culturele lente-uitstap

  • Het middeleeuwse Palma de Mallorca
  • Het kartuizerklooster van Valldemossa en het klooster van Lluc
  • De tuinen van Alfabia
  • Het verrassende museum van Sa Bassa Blanca met zijn rozentuin
  • Halfpension in een aangenaam hotel

5 dagen per lijnvlucht - Afreis : 23 april 2020

.

Op amper enkele uren vliegen van Brussel ligt één van de mooiste en meest gevarieerde eilanden van de Middellandse Zee. Dit door de natuur gezegende eiland is al meer dan 7000 jaar bewoond. Fenicische handelaars kwamen er langs, gevolgd door de Carthagers, de Romeinen en Visigoten. In de 10de eeuw kwamen de Arabieren die er tot halfweg de 13de eeuw de scepter zwaaiden. Het eiland werd door de Aragonezen veroverd en Palma werd de hoofdstad van het koninkrijk Mallorca dat maar een kort leven was beschoren. Halfweg de 14de eeuw kwam het terug onder Aragonees bestuur om tot op vandaag deel uit te maken van het Spaanse koninkrijk. Elke periode heeft wel ergens zijn sporen nagelaten. We maken een reis door de tijd in de straatjes van het historische centrum van Palma, in het verrassende groene binnenland en langs de noordkust van het eiland, langs bekende en minder bekende decors.

.

De reis in detail

versie 02/01/20 10:33

1ste dag : BRUSSEL - MÜNCHEN - PALMA DE MALLORCA

’s Morgens samenkomst in Zaventem en afreis per Lufthansa-lijnvlucht naar Palma de Mallorca via München. Aankomst in Palma in de namiddag. Transfer naar en intrek in het comfortabele hotel Nautic**** te Can Pastilla. Kennismakingsdrink en vrije tijd om een wandelingetje te maken in de omgeving. Het hotel ligt tegenover de jachthaven en vlak aan de mooie promenade en het strand. Avondmaal en overnachting in het hotel.

2de dag : PALMA : VALLDEMOSSA - SON MARROIG - PUERTO DE SOLLER - ALFABIA

Na het ontbijt, vertrek naar Valldemossa, gelegen in het binnenland. We bezoeken het aangename bergdorpje dat bekendheid verwierf dankzij de Oostenrijkse aartshertog Ludwig Salvator. Maar het is vooral door het verblijf van Chopin en George Sand dat Valldemossa en meer bepaald het kartuizerklooster (la Cartuja) vandaag de dag bekend is. Dit klooster uit de 14de eeuw werd in 1830 door de Spaanse staat aangeslagen en aan particulieren verkocht die er kamers verhuurden. Frédéric Chopin bracht er, samen met zijn geliefde, de winter van 1838-39 door. Verder naar Son Marroig waar we aan het landhuis van aartshertog Ludwig Salvator halt houden. Hier hebben we één van de mooiste panorama’s over de streek en de Middellandse Zee. Verder naar het pittoreske Puerto de Soller waar vrij middagmaal. Daarna bezoeken we de Alfabia-tuinen, een van oorsprong Spaans-Arabische terrastuin en -boomgaard die in de Renaissance werd uitgebreid door zijn adellijke eigenaars. Het hoofdgebouw heeft Romaanse en Andalusische origines en bezit elementen uit de volgende stijlen : Romaans, Arabisch, Gotisch, Renaissance, Barok en Rococo.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag : PALMA : LLUC - POLLENçA - ALCUDIA - SA BASSA BLANCA

Ontbijt. We volgen eerst de centrale vallei en daarna leidt een spectaculaire bergweg ons tot aan het Klooster van Lluc, spiritueel centrum van de Balearen en gelegen in de Sierra de Tramontana. Dit uit de 13de eeuw stammende heiligdom herbergt de Zwarte Madonna van Lluc, vereerd door talrijke eilandbewoners. De huidige gebouwen dateren uit 17de en 18de eeuw. Na dit mooie bezoek rijden we verder naar het noorden richting Pollença waar we halt houden aan de Romeinse brug. Vrij middagmaal in de omgeving van Alcudia. In de namiddag wacht het interessante museum en de prachtige tuinen van Sa Bassa Blanca op ons. Kunst, natuur en architectuur vormen er een harmonieus geheel in een geprivilegieerde omgeving. Het hoofdgebouw, het enige werk in West-Europa van de Egyptische architect Hassan Fathy, is opgezet als een versterkt landhuis terwijl de rozentuin met meer dan honderd soorten antieke rozen opgevat is als een middeleeuwse “hortus conclusus” of afgesloten tuin. Na dit uitzonderlijke bezoek, terug naar Palma waar avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag : PALMA DE MALLORCA

Ganse dag bezoek aan de stad waarvan Jacobus I van Aragon zei nadat hij er de Moren had verdreven : “Deze stad is de mooiste die onze ogen ooit hebben mogen aanschouwen”. Deze hoofdstad van de nu autonome regio van de Balearen verrast door haar culturele en architecturale rijkdom. We zien de kathedraal La Seu, die de stad domineert. De bouw ervan, waar voordien een moskee stond, startte één jaar na de verovering van het eiland op de Moren in 1229 en werd pas 300 jaar later beëindigd. Het is één van de hoogtepunten van de Spaanse Levantijnse Gotiek. Daarna wandelen we door het oude historische centrum met zijn kleine straatjes en steegjes, zijn verrukkelijke patio’s van de stadspaleizen van de adel en rijke burgerij, het mondaine Passeig des Born, het Almudaina-paleis (oorspronkelijk een Moors paleis en nu museum en koninklijke residentie tot op vandaag), de oude Joodse wijk Es Call, de 10de-eeuwse Moorse baden, de Plaza de Cort en het modernistische Palma.
Vrij middagmaal. We verlaten het centrum voor een bezoek aan het Castillo de Bellver, een gotisch kasteel op een drietal kilometer van de stad, gebouwd onder Jacobus II tijdens het korte bestaan van het koninkrijk van Mallorca. Gelegen op een hoogte van 113 m, domineert het kasteel de omgeving en biedt het tevens een panoramisch zicht op de Baai van Palma. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Avondmaal en overnachting.

5de dag : PALMA DE MALLORCA - MüNCHEN - BRUSSEL

Rustig ontbijt. We laden onze bagage in de autocar en rijden tot aan de Bodega Ramanya voor een wijnproeverij met hapjes. Daarna richting luchthaven waar de Lufthansa lijnvlucht ons via München naar Brussel brengt waar aankomst in de late avond.
Einde van een mooie reis!

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1090 EUR
Singletoeslag : 210 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Lufthansa-lijnvluchten in economy : Brussel - München - Palma de Mallorca en terug (+/- 4u)
- de huidige luchthaventaksen : 201 EUR
- het transport ter plaatse per autocar met airco
- 4 nachten logies op basis van kamer en ontbijt in het vermelde 4* sterrenhotel (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- 4 avondmalen in het hotel
- de wijnproeverij met hapjes dag 5
- alle entrees en bezoeken zoals vermeld in het programma
- een Ictam-begeleider Brussel - Brussel, die zorgt voor de vertaling
- de diensten van een Franssprekende lokale gids op 23, 24, 25 en 26 april
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de lokale fooien : 20 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 138 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen en landdiensten in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen, gekend in december 2019 voor april 2020 en op basis van een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
De geldige identiteitskaart voor Belgische onderdanen.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198