.

CULTURELE GROEPSREIS

EEUWENOUD POLEN

8 dagen per lijnvlucht - Afreis : 23 september 2020

.

“Het hart van Europa” is vlakbij en toch relatief onbekend.
Polen heeft een bewogen geschiedenis. Op zoek naar onafhankelijkheid kon een trots en moedig volk enkel dankzij zijn vaderlandsliefde overleven.
We bezoeken dit uitgestrekte land (oppervlakte = 10 x België) op een uitgekiende manier met volgende reisweg: heen via de Hanzestad Gdansk, terugreis vanuit de cultuurstad Krakau.

.

De reis in detail

versie 15/11/19 10:08

1ste dag : BRUSSEL - Kopenhagen - GDANSK

Samenkomst in Zaventem en afreis in de voormiddag met een SAS-lijnvlucht naar Kopenhagen. Aansluiting naar GDANSK, of het vroegere Danzig, de graanhaven van Pruisen. In 1350 sloot Gdansk zich aan bij het Hanzeverbond. Aankomst in Gdansk in de namiddag. Onthaal en formaliteiten. Transfer naar het hotel Novotel Marina*** (Gdansk). Avondmaal en overnachting.

2de dag : GDANSK

Ontbijt.
Voormiddag gewijd aan het bezoek van “de Baltische parel”.
Eerst gaan we op ontdekkingstocht langs de Weg van de Vrijheid, die start vanaf het centraal station en die uitkomt op de haven. Vandaar hebben we een goed zicht op de scheepswerven, waar de beroemde vrije en onafhankelijke vakbond Solidarnosc werd opgericht. Op het Solidarnoscplein staat een monument voor de arbeiders die de dood vonden tijdens de opstand van 1970.
Daarna verderzetting van ons bezoek aan Gdansk met de kleine straatjes en de oude huizen van de Glowne Miasto met o.a. het Artus-huis, de fontein van Neptunus en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
Middagmaal in de oude stad.
Daarna zetten we onze tocht verder naar OLIWA.
In de 13de-eeuwse kathedraal, die werd opgetrokken op de locatie van een klooster gesticht door de monniken van Citeaux in 1178, wonen we een klein orgelconcert bij.
Vervolgens gaat het richting SOPOT, dat samen met Gdansk en Gdynia de agglomeratie Trojmiasto (Driestad) vormt. In deze badstad maken we een wandeling op de houten pier van 512 m lang.
In de late namiddag, terugkeer naar Gdansk. Avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag : GDANSK - MALBORK - TORUN

Vertrek naar MALBORK, de zetel van de Teutoonse Orde, dat beter bekend is onder de naam MARIENBURG. De burcht was van 1309 tot 1457 de residentie van de Grootmeesters van de Orde. Dit imposant bakstenen gebouw behoort tot het Werelderfgoed van de UNESCO. Na dit belangrijk bezoek dat een licht werpt op de kerstening van het Oosten en de ontwikkeling van de Hansa-steden, eten we in het kasteel.
‘s Namiddags volgen we de Weichsel of Wisla verder zuidwaarts tot in TORUN. De stad is pittoresk gelegen aan de Weichsel. Het is de geboortestad van Nikolaas Copernicus die als eerste bewees dat de aarde om de zon draait. Stadsbezoek: het stadhuis (buitenkant), de kerk van de Heilige Maagd en de St.-Janskerk. Wandeling in de oude buurt met nog meer dan 350 oude huizen, de grootste verzameling van middeleeuwse huizen in Polen!
Avondmaal en overnachting in het hotel Filmar*** (Torun).

4de dag : TORUN - WARSCHAU

’s Morgens vertrekken we naar WARSCHAU. Aankomst in Warschau tegen de middag.
Lunch in een restaurant in de oude stad. Na de verschrikkelijke bombardementen van WO II, werd de stad op een voorbeeldige en met een geschiedkundige nauwkeurigheid en authenticiteit heropgebouwd. De stad is hierdoor vandaag de dag opnieuw het economische en culturele hart van het land.
In het Warschau Museum bekijken we een ingrijpende film over de vernietiging van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog en de heropbouw daarna.
Vervolgens bezoeken we de oude stad met het marktplein, de St.-Janskathedraal, de barokke gevels, de omwallingen en het Barbacan-bastion. We bezoeken het Koninklijk Paleis, geklasseerd monument en heropgebouwd dankzij de vrijgevige steun van alle Polen.
Daarna nemen we de Koninklijke Weg tot Nowy Swiat, de duurste en prestigieuze avenue in Warschau.
In de late namiddag, intrek in het hotel Mercure Grand **** (Warschau).
Avondmaal en overnachting.

5de dag : WARSCHAU

Volledige dag voor verder bezoek aan de hoofdstad van Polen.
We beginnen onze dag met een bezoek aan het Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden (Polin), een ultramodern bouwwerk ontworpen door de Finse architecten Rainer Mahlamäki en Ilmari Lahdelma. Het is gelegen op een symbolische plek in de Muranow wijk op de plaats van het getto van Warschau. Dit museum werd geopend in 2013 en is gewijd aan de geschiedenis van de Joodse gemeenschap tot aan de Holocaust.
Middagmaal in een lokaal restaurant.
’s Namiddags, wandeling in de koninklijke tuin van het Lazienki paleis, een klein maar fijn paleis uit de 18de eeuw dat we ook bezoeken. We bewonderen er de fijne smaak van Stanislas II Augustus Poniatowski, de laatste koning van Polen en groot kunstmecenas. Een traditionele must in de tuin: een foto voor het standbeeld van Chopin!
Daarna begeven we ons naar het Mysliwiecki paleis voor een aangenaam privé “Chopin”-concert.
Avondmaal in een restaurant in de stad.
Terug naar het hotel en overnachting.

6de dag : WARSCHAU - CZESTOCHOWA - KRAKAU

Na het ontbijt rijden we door naar het Mariale heiligdom van CZESTOCHOWA met het bekende klooster van Jasna Gora, een wereldberoemd bedevaartsoord waar de Zwarte Madonna wordt vereerd. Deze plaats heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Polen. Na de lunch, rijden we naar OSWIECIM, waar we het beruchte kamp van Auschwitz-Birkenau bezoeken, waar 1 miljoen joden en andere gevangenen werden uitgeroeid.
Verder naar de voormalige hoofdstad KRAKAU, beschermd door de UNESCO als monumentenstad.
Avondmaal en overnachting in het hotel Metropolis**** (Krakau).

7de dag : KRAKAU

Bezoek aan deze prachtige en heel oude stad, de residentie van de Poolse vorsten. Als universiteitsstad is ze bovendien bijzonder levendig. Een uniek architectonisch geheel wordt gevormd door de bijzondere, uitgestrekte marktplaats met de lakenhallen, de O.-L.-Vrouwekerk gedomineerd door de beroemde burcht van Wawel, een parel van de Renaissance.
Bezoek aan de burcht, waar we o.a wandtapijten van bij ons bewonderen alsook aan de O.-L.-Vrouwekerk.
Een bezoek aan het Collegium Maius (buitenkant), waar Copernicus student was, brengt ons dan weer terug naar het prille begin van de universiteitsstad.
Middagmaal in een restaurant in de stad.
Vervolgens uitstap naar WIELICZKA, waar we ‘s werelds mooiste ondergrondse mijnen en zoutgalerijen bezoeken die reeds in de 11de eeuw werden geëxploiteerd. In deze twee kilometer lange ruimten, eveneens onder de bescherming van de UNESCO, worden vaak culturele manifestaties georganiseerd.
Terugkeer naar Krakau.
Avondmaal voorzien in een restaurant in de Kazimierz wijk.
Terug naar het hotel en overnachting.

8ste dag : KRAKAU - BRUSSEL

Na het ontbijt, vóór onze transfer naar de luchthaven, bezoeken we nog Kazimierz waar we de heropstanding van deze oude joodse wijk bewonderen: gerestaureerde synagogen en begraafplaats, knusse restaurantjes en cafés. In de vroege namiddag afreis naar Brussel met een Brussels Airlines-lijnvlucht. Aankomst in de namiddag in Zaventem.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1565 EUR
Singletoeslag : 260 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de SAS-lijnvluchten in economy Brussel - Kopenhagen - Gdansk (+/- 3u30)
- de Brussels Airlines-lijnvlucht in economy Krakau - Brussel (+/- 2u00)
- de huidige luchthaventaksen: 149,85 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- 7 nachten verblijf in de vermelde 3* en 4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- vol pension, van het avondmaal van dag 1 tot het ontbijt van dag 8
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- het privé “Chopin”- concert in het Mysliwiecki paleis
- een Ictam-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de diensten van een Franstalige nationale gids in Polen
- Franstalige lokale gidsen in de steden
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- het middagmaal van de eerste en de laatste dag
- de fooien: 40 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) :
bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019, de huidige B.T.W. in Polen en voor de prestaties in het land van bestemming in september 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198