.

CULTURELE GROEPSREIS

PORTUGAL
Op cruise door de DOUROVALLEI

PORTO - REGUA - VILA REAL - VEGA DE TERRóN - BARCA D’ALVA - SALAMANCA - FERRADOSA - PINHAO - LAMEGO - GUIMARAES - PORTO

In samenwerking met CroisiEurope

  • v 5*-schip!
    v Portugese en Spaanse folklore aan boord
    v Dranken inbegrepen tijdens de maaltijden en aan de bar

8 dagen per lijnvliegtuig - Afreis :4 augustus 2020

.

.

De reis in detail

versie 09/12/19 14:08

1ste dag, dinsdag : BRUSSEL - PORTO

In de late voormiddag samenkomst in Zaventem en afreis met een rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar PORTO waar we in de namiddag aankomen. Formaliteiten en transfer naar uw schip MS Gil Eanes*****. We betrekken onze kajuiten en de bemanning stelt zich voor. Daarna wordt een welkomstcocktail geserveerd in het salon (kan ook op een latere dag zijn) gevolgd door het diner aan boord.
‘s Avonds is er een uitstap per autocar “Porto by night”.

2de dag, woensdag : PORTO

Na het ontbijtbuffet aan boord vertrekken we naar Porto voor een stadsrondleiding. Ontdek een van de oudste steden van Europa waarvan het historisch centrum door de Unesco als werelderfgoed wordt beschermd. Bewonder de nog intacte, historische wijken, de grillige straatjes, de booghuizen, de schitterende kerken. Maar Porto, dat is bovenal de portwijn: in Vila Nova de Gaia strekken de kelders zich uit tot zover het oog reikt. We bezoeken een beroemde kelder waar deze uitzonderlijke wijn in alle rust en in het grootste geheim ligt te rijpen. Degustatie van deze “godennectar”. Lunch aan boord. Vrije namiddag om nogmaals naar het historisch centrum van Porto af te zakken om er in de straten te kuieren.
Diner en Fadoavond aan boord.

3de dag, donderdag : PORTO - GUIMARAES - REGUA

Ontbijtbuffet aan boord en vertrek per bus naar Guimarães, geschiedkundig een belangrijke plaats, want ze was de eerste hoofdstad van Portugal. Het was hier dat de graaf van Portugal, Alfonso Henriques, in 1139 door zijn troepen tot koning van Portugal uitgeroepen werd en daardoor de leenplicht tegenover Castilië verbrak. We stappen terug in de tijd wanneer we tussen de kleine middeleeuwse huizen met houten balkons van de Rua de Santa Maria wandelen. De straat mondt uit op het historische centrum met de burcht (Castelo). We bezoeken het paleis van de Hertogen van Braganza dat in de 16de eeuw werd gebouwd door de eerste hertog van Braganza. De architectuur van dit Paleis behoort tot de meeste opmerkelijke bouwstijlen van het Iberisch schiereiland.
Terug naar Porto. ’s Namiddags varen we en onderweg naar Régua krijgt u de prachtigste landschappen te zien. We varen door de sluizen van Crestuma en Carrapatello, met 36 meter meteen de hoogste van Europa. Aankomst rond 20 uur in Régua. Diner aan boord gevolgd door een dansavond of een (vrije) avondwandeling in Régua.

4de dag, vrijdag : REGUA - VILA REAL - VEGA DE TERON

Ontbijtbuffet aan boord en vertrek voor de uitstap naar Vila Real, een stad met een heel uiteenlopende religieuze architectuur. Bezoek aan het landgoed Solar de Mateus met een wandeling door de tuinen. Terug aan boord voor de lunch en voortzetting van de cruise.
We varen te midden van de beroemdste portwijngaarden, langs prachtige wijnheuvels met terrasbouw tot 700 meter hoog die statig uit de rivier oprijzen. We varen door de sluizen van Valeira en Pocinho, waarna we ‘s avonds in Vega de Terrón aankomen.
Diner aan boord gevolgd door een flamencoavond.

5de dag, zaterdag : BARCA D’ALVA - uitstap naar SALAMANCA

Ontbijtbuffet aan boord. Vertrek per bus voor de daguitstap naar Salamanca dat door de Unesco als werelderfgoed wordt beschermd. Deze stad met haar stralende pracht herbergt uitzonderlijke parels van de Romeinse, Arabische en christelijke architectuur. Salamanca is een van de mooiste Spaanse steden en sinds de stichting van de universiteit in 1215 het culturele centrum. Wandeling door het oude historische centrum. We beginnen met de Plaza Mayor, een van de mooiste van het land daterend uit de 18de eeuw. We komen voorbij het “Casa de las Conchas - Huis der Schelpen” uit de 15de eeuw waarvan de gevel met 400 jakobsschelpen is versierd, en wandelen verder naar de Patio de Las Escuelas waar we het prachtige portaal van de universiteit kunnen bewonderen.
Terugkeer aan boord. Diner en animatie.

6de dag, zondag : BARCA D’ALVA - FERRADOSA - PINHAO

Afvaart erg vroeg in de ochtend, ontbijtbuffet tijdens het varen. We varen door de sluizen van Pocinho en Valeira.
We varen de hele ochtend. Lunch tijdens het varen.
Halte in Ferradosa om 14 uur. Vertrek voor de uitstap en ontdekking “portwijnen”. We volgen de wijnroute en houden halt in de belvedère in het hartje van de wijngaard, waar we in een quinta een proeverij van portwijnen bijwonen. Terugkeer aan boord in Pinhao rond 18 uur. Men kan ook een vrij bezoek brengen aan het oude station van Pinhoa met zijn fraaie azulejos (typische tegels).
Diner en gala-avond aan boord.

7de dag, maandag : PINHAO - PORTO

Ontbijtbuffet aan boord. Vertrek vanuit Pinhao per autocar voor de rondleiding in Lamego. Bezoek aan de kerk van Nossa Senhora dos Remedios en de kathedraal. Terugkeer aan boord in Régua. Lunch tijdens het varen.
In de namiddag wordt er gevaren en gaan we door de grote sluizen. Aankomst ‘s avonds in Porto.
Diner aan boord gevolgd door een folklore avond.

8ste dag, dinsdag : PORTO - BRUSSEL

Ontbijtbuffet aan boord en ontscheping. Transfer naar de luchthaven van Porto voor de rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel. Aankomst in de namiddag.

De volgorde van de bezoeken en van de vrije tijden aan boord kan wijzigen.


Uw schip MS Gil Eanes*****

Het 5*-schip werd in 2015 gebouwd en heeft een capaciteit van 132 passagiers. De 66 kajuiten zijn verdeeld over 3 dekken. Alle kajuiten zijn buitenkajuiten met een raam, uitgerust met 2 lage bedden of een groot bed en hebben een oppervlakte van 12 à 14 m2.
De kajuiten hebben een kluis, een satelliet-tv, een radio, airconditioning en een badkamer met douche, toilet, haardroger en een stekker voor scheerapparaten.
Grote gemeenschappelijke ruimten zijn voorzien voor de passagiers (leessalon, bar). Er is tevens een lift, een souvenirwinkel en een ziekenboeg.
De verzorgde keuken heeft zowel internationale als lokale invloeden. Bijzondere diëten moeten tijdens de boeking gemeld worden.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon (hoofddek) : 1995 EUR

Toeslag kajuit op het tussendek : 150 EUR p.p.
Toeslag kajuit op het bovendek : 180 EUR p.p.
Toeslag Suite op het tussendek : 350 EUR p.p.
Toeslag Suite op het bovendek met privé-terras : 380 EUR p.p.
Toeslag single kajuit : 555 EUR
(beperkt aantal single kajuiten!)

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy Brussel-Porto-Brussel (+/- 2u30)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen : 79,30 EUR
- 7 nachten verblijf aan boord van het vermelde 5*-schip of gelijkwaardig (lokale normen)
- een kajuit op het hoofddek, met airconditioning, douche en wc
- het volpension van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- de dranken bij de maaltijden aan boord (wijn, water, bier, fruitsap en 1 koffie) en aan de bar (behalve Champagne en de wijnkaart)
- de flamencoavond en folkloreavond aan boord
- de welkomstcocktail en de gala-avond
- de transfers ter plaatse per autocar
- de vermelde bezoeken en entrees
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen tijdens de bezoeken
- de ICTAM-reisleider Brussel-Brussel die zorgt voor vertaling waar dit mogelijk is
- de animatie aan boord
- de bijstand van een CroisiEurope-hostess aan boord
- de haventaksen
- de Garantiefondspremie
- de BTW

TE VOORZIENE KOSTEN
- de overige dranken (van de wijnkaart of tijdens de uitstappen)
- de persoonlijke uitgaven
- de lokale fooien (gidsen, chauffeurs en bootpersoneel) : 40 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverze-kering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) :
bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 220 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019, de huidige B.T.W. in Portugal en voor de prestaties in het land van bestemming in augustus 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.


SPECIALE ANNULATIEVOORWAARDEN CRUISES
- tot 91 dagen voor vertrek : 30 %
- tussen 90 en 61 dagen voor vertrek : 50 %
- tussen 60 en 34 dagen voor vertrek : 75 %
- van 33 dagen tot en met de dag van vertrek : 100 %

FORMALITEITEN
De geldige Belgische identiteitskaart volstaat.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198