.

CULTURELE GROEPSREIS

PRAAG Citytrip

  • Een centraal gelegen 4* hotel
  • Volpension

4 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 5 september 2020

.

Eeuwenlang was Praag de hoofdstad van het koninkrijk Bohemen en Keizer Rudolf II maakte er in de zestiende eeuw zelfs de hoofdstad van het Heilig Roomse Rijk van.

.

De reis in detail

versie 25/02/20 13:38

1ste dag : BRUSSEL - PRAAG

’s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht naar PRAAG waar we in de late voormiddag aankomen.
Transfer per autocar naar het stadscentrum en middagmaal in een lokaal restaurant.
Wandeling door de Oude Stad, het oudste gedeelte van de hoofdstad. De stad is een labyrint van straatjes, steegjes en middeleeuwse pleinen. We verkennen het Oude Stadsplein met het standbeeld van Jan Hus en het raadhuis van de Oude Stad met het beroemde astronomisch uurwerk. We wandelen verder door de Celetnastraat, één van de oudste straten van Praag met een unieke sfeer en bewonderen eveneens de buitenkant van het Statentheater. We eindigen onze wandeling aan de kruittoren en aan het gemeentehuis, een opmerkelijke art-nouveaugebouw en een cultureel centrum. We bezoeken de ceremoniële zalen van het gemeentehuis. We hebben de unieke kans om de diverse zalen en salons te zien, waar jaarlijks honderden belangrijke sociale en culturele evenementen plaatshebben. Een onderdeel van de rondleiding is ook een bezoek aan de Smetana Zaal, een beroemde concert hal met 1200 zitplaatsen en het oorspronkelijke orgel van de zaal, welke dateert uit de hoge art-nouveauperiode.
We keren te voet terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Antik**** of gelijkwaardig, gelegen in het hart van de stad.

2de dag : PRAAG, bezoek Kasteel van Praag

Na het ontbijt, transfer naar de Praagse burcht, ook wel Burcht van Praag of Kasteel van Praag genoemd. Bezoek aan het omsloten burchtgebied, dat het grootste is ter wereld en dat in de 9de eeuw werd gebouwd.
De burcht lijkt op een kleine stad binnenin de stad. Er zijn niet minder dan drie binnenpleinen en verscheiden straten. Een grote toegangspoort aan het burchtplein leidt naar het eerste binnenplein, waar men elk uur paleiswachten kan zien paraderen tijdens de aflossing van de wacht.
Bezoek aan de Sint-Vituskathedraal, de grootste en de belangrijkste kerk van Praag.
We bekijken eveneens de gotische zaal van het koninklijk paleis, de Sint Jorisbasiliek en uiteraard ook het steeds drukke gouden straatje.
Middagmaal in een lokaal restaurant.
In de namiddag bezoeken we het heiligdom van Loreto dat enigszins verzonken ligt op het Loretanska-plein vlak achter de Burcht van Praag. Dit cremekleurige gebouw met een groene torenspits is een religieus bedevaartsoord dat gebouwd werd in de loop van de zeventiende eeuw. De bezienswaardigheden zijn de “Santa Casa” met een schitterend altaar met een prachtig Madonnabeeld en de schatkamer met liturgische relikwieën. We eindigen onze dag in het Strahovklooster met een bezoek binnen aan de prachtige barokke bibliotheek uit de 17de en 18de eeuw.
Transfer naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

3de dag : PRAAG, bezoek aan de Joodse wijk en de nieuwe stad

De voormiddag wordt besteed aan het bezoek van Josefov, de Joodse wijk van Praag. Wandeling doorheen deze buurt en bezoek aan de belangrijkste attracties : het Joodse Museum, de synagogen (Maïsel, Klaus, Pinkas, Spaanse) en de Oude Joodse begraafplaats. Daarnaast telt de wijk veel sfeervolle restaurants en hippe winkeltjes. Josefov trekt zo’n 100.000 bezoekers per jaar. Middagmaal in een lokaal restaurant.
Wandeling over de wereldberoemde Karelsbrug (Karluv Most), die de wijk van de vorsten en heersers (Hradcany en Mala Strana) met het volksere stadsgedeelte verbindt. Dit gotische bouwwerk, ontworpen door de architect Peter Parler, werd in de tweede helft van de 14de eeuw gebouwd op bevel van Karel IV en was tot 1870 de enige stenen brug. Rijen heiligenbeelden sieren de brug, die tegenwoordig vooral door toeristen, muzikanten, portretschilders en sneltekenaars bevolkt wordt.
We gaan verder naar Mala Strana (nieuwe stad), gesticht in de 13de eeuw door Otokar II. Na de Dertigjarige Oorlog bouwden de triomferende katholieke adellijke families er in de tweede helft van de 17de eeuw hun stadspaleizen. We bezoeken de buitenkant van de Sint-Nicolaaskerk, een barokke parel. Vele paleizen herbergen tegenwoordig buitenlandse ambassades, andere zijn musea geworden en nog andere zijn na 1989 terug in het bezit gekomen van de oorspronkelijke eigenaars. We wandelen verder langs de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Overwinning, de John Lennonmuur en het schilderachtig eiland Kampa.
Transfer naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

4de dag : PRAAG - BRUSSEL

Deze voormiddag verkennen we de buurt van het Wenceslasplein. Bovenaan dit plein vindt u het nationale symbool van de Tsjechische Republiek – het Sint Wenceslas standbeeld, ontworpen door J.V. Myslbek. Dit plein heeft tijdens veel noemenswaardige evenementen in de moderne Tsjechische geschiedenis als ontmoetingsplaats gediend, zoals tijdens de Fluwelen Revolutie van 1989. Tegenwoordig is deze plek het commerciële centrum van de stad en het grootste en drukste winkelgebied in Praag. Het beschikt over art deco arcades, art-nouveauarchitectuur, trendy cafés, winkels en verborgen kloosters en tuinen.
Tijdens onze wandeling bezoeken we het museum van Alfons Mucha. Het museum is gewijd aan het leven en werk van de vermaarde vertegenwoordiger van de Art nouveau Alfons Mucha (1860-1939).
Middagmaal in een lokaal restaurant.
Rest van de namiddag vrij. Transfer naar de luchthaven voor onze Brussels Airlines-lijnvlucht met bestemming Brussel, waar we ’s avonds aankomen.
Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 950 EUR
Singletoeslag : 135 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten Brussel - Praag - Brussel, in economy (+/- 1u30)
- de huidige luchthaventaksen (88,74 EUR)
- de transfers per autocar zoals beschreven in het programma
- 3 overnachtingen in het vermelde 4* hotel (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle kamers met bad of douche en wc
- volpension vanaf het middagmaal van de eerste dag tot het middagmaal van de laatste dag
- een Ictam-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de diensten van lokale Franssprekende gidsen (behalve tijdens de vrije tijd de laatste dag)
- de volgende toegangsgelden: het gemeentehuis, het Kasteel van Praag, het heiligdom van Loreto, de Strahovbibliotheek, het Joodse Museum, de 4 synagogen (Maïsel, Klaus, Pinkas, Spaanse), de Oude Joodse begraafplaats en het Mucha Museum
- de Garantiefondspremie
- de BTW

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien aan de lokale gidsen en chauffeurs : 20 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie : 110 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


- Deze prijzen werden berekend op basis van de taksen en tarieven van februari 2020, de huidige B.T.W. in Tsjechië en voor de prestaties in het land van bestemming in september 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een geldige Belgische identiteitskaart volstaat.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198