.

CULTURELE GROEPSREIS

ROEMENIE

Een cultureel lappendeken op de Karpaten :

  • Een bonte verzameling volkeren en talen : Roemeens, Hongaars, Duits, Moldavisch, Oekraïens, Turks.
  • Een bont verleden : het Romeinse Dacia, het Ottomaanse Walachije en Moldavië, het Russische Bessarabië, het Habsburgse Transsylvanië en Boekovina.
  • Een verscheidenheid aan prachtige landschappen : het gebergte van de Karpaten, het plateau van Transsylvanië, de vlakte en velden van Walachije, enz...

10 dagen per lijnvlucht -Afreis : 4 september 2020

.

Kloosters met zowel binnen als buiten fresco’s uit de 16de eeuw, burchten van allerlei slag en periodes, pittoreske dorpen waar de huizen met bloemen zijn versierd, een gastvrij volk dat zijn folklore en tradities in stand heeft kunnen houden.

Na de communistische overheersing en de Ceausescu’s heeft het land hard gewerkt om tot Europa toe te treden.

.

De reis in detail

versie 30/12/19 9:18

1ste dag : BRUSSEL - BOEKAREST

‘s Morgens samenkomst in Zaventem. Afreis per Tarom-lijnvlucht naar BOEKAREST waar we in de namiddag aankomen. Formaliteiten en onthaal door onze Roemeense gids.
We starten met een panoramische rondrit van de stad en rijden voorbij Calea Victoriei, het koninklijk paleis, het Roemeens atheneum, de universiteitsbibliotheek, het Athenee Palace Hotel,...
Transfer naar het centraal gelegen hotel Mercure Unirii 4* (Boekarest). Avondmaal.

2de dag : BOEKAREST

Verdere verkenning van de hoofdstad van Roemenië. Bezoek aan het parlementsgebouw, het huidige Palatul Parlamentului, waarin de 2 kamers van het huidige Roemeens parlement zijn ondergebracht. De kolossale afmetingen van het vroegere paleis van Ceausescu, ook ‘Huis van het Volk’ genoemd, verbaast nog steeds iedereen.
Daarna bezoeken we de kerk van de patriarch, de belangrijkste kerk van Roemenië en gebouwd in de 17de eeuw. Naast de kerk, het Paleis van de Patriarch, de hoogste gezagsdrager binnen de Roemeens-orthodoxe kerk.
Na het middagmaal, ontdekken we het Dorpsmuseum, een openluchtmuseum waar talrijke traditionele huizen en boerderijen uit alle regio’s van Roemenië zijn bijeengebracht.
Terug naar het centrum en bezoek aan het Historisch Museum, gehuisvest in een kolossaal 19de-eeuws gebouw. Hier maken we kennis met het land vanaf de Daciërs tot aan de val van het koninkrijk. Een goede voorbereiding op onze rondreis. Daarna houden we halt bij het fijne Stavropoleos kerkje.
Avondmaal in een lokaal restaurant.

3de dag : BOEKAREST - SIBIU

We doorkruisen via de schilderachtige Olt-vallei de Zuidelijke Karpaten. We bereiken CURTEA DE ARGES, gelegen in het heuvelland dat de overgang maakt naar de grote vlaktes van Walachije. Eerst bezoek aan de Vorstenkerk met prachtige fresco’s uit de 14de eeuw (1352).
Daarna bewonderen we de merkwaardige Bisschoppelijke kerk (1512-1517) met een oosterse invloed. Samen met de Vorstenkerk is deze zeer belangrijk voor het Roemeens nationaal gevoel.
Middagmaal.
We vertrekken richting SIBIU, het vroegere Hermannstadt, een middeleeuwse versterkte stad, de derde van de drie grote Saksische steden ontstaan uit de zeven Saksische burchten, de “Siebenburgen”. Wandeling in het wondermooie Sibiu.
We verblijven in Sibiu in het hotel Continental Forum 4*. Avondmaal en overnachting.

4de dag : SIBIU - BISTRITA

We verlaten Sibiu, zien onderweg kleine pittoreske dorpjes, en rijden verder langs de Zuidelijke Karpaten naar Transsylvanië.
Op enkele kilometers daarvandaan SIGHISOARA, een oude Saksische, middeleeuwse stad ingesloten in een 900 m lange stadsmuur met torentjes, gelegen in een prachtige site. Naar alle waarschijnlijkheid werd prins Vlad Tepes of Dracula hier geboren.
Middagmaal.
We vertrekken naar BISTRITA, gelegen aan de gelijknamige rivier en behorend tot Transsylvanië.
Avondmaal en overnachting in het hotel Metropolis 5* (Bistrita).

5de dag : BISTRITA - SUCEVITA

We rijden over de Oostelijke Karpaten, in de buurt van de Borgo-pas. De regio wordt gekenmerkt door haar mooie landschappen en authentieke dorpjes.
Middagmaal in Campulung Moldovenesc.
Beroemd zijn de unieke beschilderde kerken en kloosters die op de lijst van het Wereldpatrimonium van UNESCO staan. We bezoeken het versterkte klooster van SUCEVITA, uit de 16de eeuw, met zijn indrukwekkende binnenplaats (100 bij 104 m) en de kerk met prachtige muurschilderingen met o.a. de “Deugdenschaal”; het klooster van MOLDOVITA, heropgebouwd in 1532, met een grote kerk, waarvan we de mooie iconostase bewonderen alsook de buiten-fresco’s met een afbeelding van het beleg van Constantinopel door de Perzen en Avaren.
Avondmaal en overnachting in Sucevita, in het hotel Popas Turistic Bucovina 4*.

6de dag : BOEKOVINA

Uitstap in één van de mooiste regio’s : Boekovina, zoals dit deel van Moldavië bekend staat.
In de nabijheid bezoeken we het museum van beschilderde eieren van de hand van de artieste Letitia Orsivschi.
Verder naar het klooster van VORONET, met de ommuurde kloosterkerk (1488), een ware “Sixtijnse kapel van het Oosten”, waar we het beroemde Laatste Oordeel (1550) kunnen bewonderen.
Middagmaal.
‘s Middags bezoek aan het klooster van HUMOR (1530), versierd met Mariale fresco’s.
We rijden naar SUCEAVA, de oude hoofdstad van Boekovina. Bezoek aan de 16de-eeuwse abdijkerk St.-Jan-de-Nieuwe in Moldavische stijl met binnenin merkwaardige fresco’s.
In MARGINEA maken we een korte halte aan de keramiekwerkplaatsen.
We keren terug naar Sucevita. Avondmaal en overnachting in het hotel.

7de dag : SUCEVITA - PIATRA NEAMT

We blijven in Moldavië en doorkruisen typische dorpjes. In TARPESTI bezoeken we het huis van Nicolae Popa, één van de bekendste maskermakers van Roemenië. In de jaren ’70 richtte hij er een museum op waar hij z’n indrukwekkende collectie van traditionele kunst- en folklorevoorwerpen in onderbracht.
Verder naar het NEAMT-klooster, een voorbeeld van Moldavische architectuur van de 15de eeuw, dat lijkt op een versterkte burcht. We nemen er het middagmaal en proeven van de lokale drank “tuica” (likeur op basis van pruimen of appelen).
In de namiddag, bezoek aan het grote klooster van AGAPIA, dat bestaat uit kleine huisjes waar een 200-tal slotzusters wonen. Het geeft eerder de indruk van een dorpskern met kerk.
Nadien rijden we naar PIATRA NEAMT, een 2000 jaar oude stad. Indien nog wat tijd maken we een wandeling tot de Johanneskerk.
Avondmaal en overnachting in het hotel Ceahlau 3* (Piatra Neamt).

8ste dag : PIATRA NEAMT - POIANA BRASOV

We doorkruisen de indrukwekkende engten van BICAZ die tot beschermd natuurmonument werden uitgeroepen. Verder bereiken we via een mooie weg het Rode Meer (Lacu Rosu) in het hart van de Karpaten. We pauzeren even in deze schitterende omgeving.
Middagmaal in Miercurea-Ciuc met zijn Hongaarse meerderheid.
In de namiddag stoppen we in PREJMER en bezoeken de grootste versterkte kerk van Zuidoost Europa. We rijden door naar de stad BRASOV, gesticht door Zevenburger Saksen. Bezoek aan de stad : de gotische Zwarte kerk uit de 14de eeuw, het grootste religieuze bouwwerk tussen Wenen en Istanbul; de Scheiwijk, één van de oudste wijken van de stad met de St.-Niklaaskerk waarin Byzantijnse stijl, gotiek en barok elkaar harmonieus afwisselen.
‘s Avonds richting het rustige Poiana Brasov voor avondmaal en overnachting in het hotel Escalade 4* (Poiana Brasov).

9de dag : POIANA BRASOV, uitstap BRAN & BRASOV

We rijden naar Bran, gelegen op 18 km van Poiana Brasov, en bezoeken één van de meest romantische kastelen van Roemenië, ook wel het Kasteel van Dracula genaamd.
We keren terug naar Brasov. Middagmaal en verder bezoek van de stad. Vrije tijd in het centrum.
’s Avonds, diner in een typisch restaurant in Poiana Brasov. Overnachting in het hotel.

10de dag : POIANA BRASOV - SINAIA - BOEKAREST - BRUSSEL

Via de vallei van de Prahova bereiken we SINAIA, een kuuroord en “de Parel van de Karpaten”. Het ligt in de Bucegi-bergen, op een hoogte van 800 tot 930 m. Het klooster van Sinaia werd in 1695 gesticht door een edelman die het St.-Catharinaklooster in de Sinaï had bezocht. In de 19de eeuw koos de koninklijke familie dit oord uit als buitenverblijf. De rijke burgerij volgde. Naast het klooster bezoeken we ook het kasteel van Peles, de oude koninklijke zomerresidentie uit de 19de eeuw, met zijn 160 kamers en talrijke collecties.
Een mooie afsluiter van onze reis.
‘s Namiddags vertrek naar Boekarest en transfer naar de luchthaven van Otopeni (Boekarest).
Afreis naar Brussel waar we in de avond aankomen.

Via de vallei van de Prahova bereiken we SINAIA, een kuuroord en “de Parel van de Karpaten”. Het ligt in de Bucegi-bergen, op een hoogte van 800 tot 930 m. Het klooster van Sinaia werd in 1695 gesticht door een edelman die het St.-Catharinaklooster in de Sinaï had bezocht. In de 19de eeuw koos de koninklijke familie dit oord uit als buitenverblijf. De rijke burgerij volgde. Naast het klooster bezoeken we ook het kasteel van Peles, de oude koninklijke zomerresidentie uit de 19de eeuw, met zijn 160 kamers en talrijke collecties.
Een mooie afsluiter van onze reis.
‘s Namiddags vertrek naar Boekarest en transfer naar de luchthaven van Otopeni (Boekarest).
Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1635 EUR
Singletoeslag : 265 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de TAROM-lijnvluchten in economy : Brussel - Boekarest - Brussel (+/- 2u40)
- de huidige luchthaven-, brandstof- en veiligheidstaksen : 81,33 EUR
- vol pension vanaf avondmaal eerste dag tot middagmaal laatste dag
- 9 nachten verblijf in de vermelde 3/4/5-sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig
- alle transfers en transport ter plaatse
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling.
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de actuele aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 50 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstands-verzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en taksen en voor de prestaties in het land van bestemming, uitgezonderd eventuele lokale toeristische taksen,van december 2019 voor september 2020 voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
Voor de Belgen volstaat een geldige identiteitskaart.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198