.

CULTURELE GROEPSREIS

ROME

De “Eeuwige Stad”, hoofdstad van Italië en symbool van het christendom. Geen enkele stad ter wereld heeft zoveel kunstwerken, antieke overblijfselen en monumenten.

5 dagen per lijnvliegtuig - Afreizen : 12 mei en 22 september 2020

.

.

De reis in detail

versie 14/11/19 10:21

1ste dag : BRUSSEL - ROME

’s Morgens vroeg samenkomst in Zaventem en vertrek met een Brussels Airlines lijnvlucht. Aankomst in Rome in de voormiddag. Een autocar wacht er ons op en brengt ons naar het centrum voor een panoramische rondrit. Verder naar het hotel waar we de bagage kunnen achterlaten. Vrije tijd om een hapje te eten.
Onze ontdekkingstocht door Rome leidt ons naar het Colosseum, een amfitheater dat in het jaar 80 werd ingewijd en een meesterwerk uit de antieke bouwkunst is.
Het is beroemd om zijn dieren- en gladiatorengevechten.
We verkennen verder te voet het Antieke Rome met het Forum Romanum.
Ten slotte bewonderen we in de kerk van Sint-Pietersbanden het befaamde standbeeld van Mozes, een meesterwerk van Michelangelo.
Transfer per autocar naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Albani 4* (Rome).

2de dag : ROME - uitstap naar TIVOLI

Vandaag maken we een uitstap naar Tivoli, zowel in de Romeinse keizertijd als in de Renaissance een graag bezochte plaats, waar talrijke voorname families een zomerverblijf hadden. We bezoeken de Villa d’Este. Dit paleis werd gebouwd in de 16de eeuw in opdracht van kardinaal Hippolito d’Este en het is omringd door weelderige Italiaanse tuinen met talloze fonteinen en waterpartijen. Een feeëriek moment.
Vrij tijd voor het middagmaal.
De autocar brengt ons terug naar Rome waar we afstappen in de buurt van het station Termini. We zetten ons bezoek aan Rome te voet verder en trekken naar de Basiliek van Santa Maria Maggiore die gebouwd werd in de 5de eeuw, maar die in de loop der tijden enkele wijzigingen heeft ondergaan: de campanile uit de 14de eeuw en de voorgevel uit de 18de eeuw. Het interieur van de kerk is schitterend en herbergt mooie mozaïeken. Het cassetteplafond werd verguld met het eerste goud uit Peru.
Na dit bezoek maken we een ommetje van enkele minuten te voet naar de kerk van Santa Prassede, die naast verrukkelijke mozaïeken uit de 9de eeuw een van de oudste bekende vloeren in polychroom marmer herbergt. Vrije tijd indien de tijd het toelaat. Transfer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

3de dag : ROME

Transfer naar Vaticaanstad waar we eerst het beroemde Vaticaans museum en zijn juweel, de Sixtijnse kapel, bezoeken, de plek waar Michelangelo zijn wereldberoemde wandschilderingen aanbracht tussen 1508 en 1512.
Vervolgens trekken we naar het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek. Het Sint-Pietersplein wordt omringd door twee rijen zuilen. In het midden staat een obelisk uit de 1ste eeuw voor Christus afkomstig uit Heliopolis in Egypte. Dit prachtige plein is het werk van Bernini, een grootmeester van de barok. Op de achtergrond van het plein zien we de immense Sint-Pietersbasiliek. Zeer oude getuigenissen droegen er toe bij op deze plek het graf van de Heilige Petrus te lokaliseren. In de 4de eeuw werd door toedoen van keizer Constantijn een grote basiliek opgericht boven een begraafplaats. In 1503 gaf paus Julius II aan de architect Bramante de opdracht een nieuwe basiliek op te richten ter vervanging van de in verval geraakte basiliek van Constantijn. De werken werden uiteindelijk voltooid door Carlo Maderno in 1612. Het interieur is schitterend en herbergt enkele unieke kunstwerken: een Pieta van Michelangelo, de grafmonumenten van Gregorius XIII, Clemens XIII en Urbanus VIII, de “Stoel van Sint-Pieter”, gebeeldhouwd door Bernini, het grote baldakijn dat zich verheft boven het pauselijke altaar en talrijke andere kunstwerken.
Vrije tijd om een hapje te eten.
Na de middag zetten we onze wandeling door het Antieke Rome verder tot op de Piazza Navona met de beroemde Rivierenfontein, een barokmeesterwerk van Bernini uit het begin van de 17de eeuw. Vervolgens het Pantheon, dat gedomineerd wordt door zijn antieke koepel. Transfer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

4de dag : ROME

We begeven ons naar de Galleria Borghese waar we prachtige beeldhouwwerken van Bernini kunnen bewonderen. We vervolgen onze Barokwandeling met het harmonisch ogend Piazza del Popolo. Wat verderop bereiken we Piazza di Spagna, misschien wel het mooiste plein van Rome, gedomineerd door de elegante Spaanse trap in rococostijl. Vrije tijd voor het middagmaal.
‘s Namiddags rijden we naar de catacombe van Sint-Callixtus op de Via Appia. Deze catacombe is een ondergrondse begraafplaats die dateert uit het begin van het christendom.
Verder gaan we naar de Basiliek van Sint-Paulus-buiten-de-Muren. Deze kerk werd oorspronkelijk gebouwd in de 4de eeuw door Constantijn, op het graf van Sint-Paulus. Het interieur van de basiliek is groots en indrukwekkend.
Transfer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

5de dag : ROME - BRUSSEL

We besluiten deze reis met een bezoek aan de Trevi fontein, een groots barokmonument uit de 18de eeuw. De traditie wil dat elke bezoeker die een muntstuk in het water gooit, ooit naar Rome terugkeert! We wandelen verder naar de Fori Imperiali, de Piazza Venezia met het Monument van de Eenmaking van Italië en het Capitool, in de 16de eeuw door Michelangelo aangelegd. Deze heuvel symboliseerde de macht van Rome.
Rond de middag transfer naar de luchthaven. Afreis met een Brussels Airlines lijnvlucht, aankomst in Brussel in de late namiddag.

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon :
1195 EUR (voor de maand mei)
1225 EUR (voor de maand september)
Singletoeslag : 195 EUR
(Beperkt aantal eenpersoonskamers)


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy : Brussel - Rome - Brussel (+/- 2u)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel en Rome : 95,85 EUR in mei en 99,85 EUR in september
- alle transfers en transport ter plaatse zoals beschreven in het programma aan de huidige stadstransport- en toegangstaksen
- 4 nachten verblijf in het vermelde 4* hotel (lokale normen) of gelijkwaardig, alle kamers met bad of douche en WC
- half pension vanaf het avondmaal de eerste dag, tot het ontbijt de laatste dag
- de entrees (Colosseum, de Vaticaanse musea, catacombe van Sint-Callixtus, Villa d’Este, Galleria Borghese).
- lokale gids in de Sint-Pietersbasiliek en in het Vaticaans museum
- hoofdtelefoons gedurende de volledige reis
- een Ictam-begeleider/gids Brussel-Brussel die ook zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de middagmalen
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 15 EUR
- de lokale stadstaksen (voor het ogenblik 6 EUR per persoon per nacht ter plaatse te betalen, te herbevestigen)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 138 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van oktober 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Daar het verkeer van toeristenbussen streng gereglementeerd is, worden vele bezoeken in het centrum van Rome te voet gedaan, waarbij de autocar ons telkens op een afgesproken plaats afzet en oppikt.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198