.

CULTURELE GROEPSREIS

RUSSISCHE METROPOLEN

MOSKOU - ST.PETERSBURG, MET NOVGOROD

8 dagen per lijnvlucht - Afreizen : 13 mei - 9 september 2020

.

Beide steden bevatten kunstwerken, monumenten en een architectuur van een zeldzame waarde en getuigen van een bewogen geschiedenis.

.

De reis in detail

versie 20/11/19 11:27

1ste dag : BRUSSEL - MOSKOU

Samenkomst in Zaventem en afreis in de voormiddag met een Brussels Airlines lijnvlucht. In de namiddag aankomst in Moskou. Formaliteiten en transfer naar hotel Pushkin 4* (Moskou).

2de dag : MOSKOU - uitstap naar SERGUEV POSSAD

We vertrekken op uitstap naar SERGUEV POSSAD dat gedomineerd wordt door de Laura-van-de-Drievuldigheid-en-Sint-Sergius. De stad stond in de Russische geschiedenis bekend als Serguievo omdat Sint-Sergius er het beroemde klooster stichtte, dat we gaan bezoeken.
Na het middagmaal keren we terug naar Moskou. Bezoek aan het klooster van Novodievitchi, één van de mooiste voorbeelden van Russische kloosters met een bewogen geschiedenis.

3de dag : MOSKOU - SINT-PETERSBURG

’s Morgens maken we een stadsrondrit: het Rode Plein, de Universiteit, het Gorkitheater en de kaden van de Moskova. We zetten ons bezoek aan Moskou verder met het Kremlin dat omgeven is door 20 versterkte torens over een oppervlakte van 28 hectaren. Het Rode Plein ligt in het hartje van de hoofdstad en domineert de hele stad. De kathedralen, kloosters en paleizen die in de loop der eeuwen binnen de muren werden gebouwd, maken van het Kremlin een echte museumstad. We bezoeken er de twee mooiste kathedralen en het Wapenpaleis.
We bezoeken eveneens de Tretiakov Galerij, wereldberoemd voor haar bezit van één van de mooiste collecties schilderijen. Daarna, bezoek aan de metro.
Avondmaal in een lokaal restaurant. Tegen het einde van de avond, afreis per slaaptrein in eerste klasse naar SINT-PETERSBURG waar we in hotel Oktiabrskaya 4* (Sint-Petersburg) verblijven.

4de tot en met 6de dag : SINT-PETERSBURG

Een beslissing van Peter de Grote ligt aan de oorsprong van SINT-PETERSBURG, dat in de loop van twee eeuwen steeds rijker werd aan paleizen, parken en monumenten. Onvergetelijk is het “Hermitage”. De stad dankt haar schoonheid vooral aan de aanwezigheid van de Neva met haar enorme, rimpelende watermassa, die in bedwang wordt gehouden door granieten kaaien. Het is in zijn soort een der mooiste landschappen ter wereld. In het voorbijrijden zien we tijdens een stadsrondrit de Onze-Lieve-Vrouw-van-Kazankathedraal, het klooster van Alexander Nevski, de Verlosser-op-het-Bloedkathedraal, enz. Bezoek aan de Sint-Isaakkathedraal, de Sint-Nikolaas-der-Zeeliedenkerk, het Basilius-eiland tussen de Grote en de Kleine Neva: Peter de Grote wou er een “Nieuw Amsterdam” van maken. We bezoeken de oudste wijk met haar Pieter-en-Paulusvesting en gelijknamige kathedraal waarin enkele beroemde Romanovs begraven liggen.
Natuurlijk bezoek aan het oude Winterpaleis dat het beroemde Hermitage Museum herbergt. Naast de klassieke rondleiding bezoeken wij ook de schattenkamer.
Uitstap naar POUCHKINE, het voormalige Tsarkoie-Selo, en naar PAVLOVSK, zomerpaleizen van de tsaren. We rijden naar PETRODVORETS (Peterhof), een van de mooiste zomerverblijven van de tsaren.

7de dag : SINT-PETERSBURG : uitstap naar NOVGOROD

We besteden de gehele dag aan het op de Volchovrivier gelegen Novgorod. In de voormiddag bezoeken we het Sophiakwartier op de linkeroever met binnen het ommuurde Kremlin de grootse kerk van de H. Sophia (1045-1050) met haar beroemde bronzen poorten en haar immens klokkenhuis, het paleis van de metropoliet en het in 1862 opgerichte monument voor het Millennium van Rusland. Daarna bezoeken we over de Volchovbrug in het oude “handelskwartier” met centraal het zgn. Hof van Jaroslav, de Nikolaas- (1113) en de Paraskevekerk (1207).
Na de middag uitstap met de autocar naar één van de belangrijkste monumenten in de omgeving: in het zuiden, op de linkeroever van de Volchov, bevindt zich het indrukwekkende Georgiosklooster, waarvan de kerk (1119-1130), na de Sophiakerk van het Kremlin, als het meest interessante bouwwerk van Novgorod geldt. We ronden de dag af met een wandeling in het nabijgelegen openluchtmuseum met een interessante historische collectie houten gebouwen. Terugkeer naar ons hotel te Sint-Petersburg voor het avondmaal.

8ste dag : SINT-PETERSBURG - BRUSSEL

We bezoeken het Alexander Nevsky klooster met het graf van Fjodor Dostojevski. Transfer naar de luchthaven en afreis met een Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel waar we in de namiddag aankomen.

Prijs en voorwaard

en

Prijs per persoon : 1895 EUR
Singletoeslag (hotels/trein) : 240 EUR / 250 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de rechtstreekse Brussels Airlines lijnvluchten in economy : Brussel - Moskou (ca. 3u25) en St.-Petersburg - Brussel (ca. 3u00)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel, Moskou en St.-Petersburg : 95,76 EUR (vertrek 13 mei) en 89,27 EUR (vertrek 9 september)
- volpension, van het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag
- 6 nachten verblijf in de vermelde 4-sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig, alle kamers met douche of bad en wc
- 1 nacht aan boord van de slaaptrein Moskou - St.-Petersburg in 1ste klasse tweepersoonscouchettes
- alle transfers en transport ter plaatse in een airco autocar volgens het programma
- de bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten


TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de visumkosten : 100 EUR
- de fooien : 40 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details).
Premie: 220 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


VOORWAARDEN
- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming voor 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
- De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
- Een internationaal reispaspoort ten minste geldig tot 6 maand na de terugreis.
- Een reisverzekering voor ziekte, ongeval, repatriëring en bijstand in de Russische Federatie bij een door het Consulaat van de Russische Federatie erkende verzekeraar (dit zijn huidig : AIG / AIM / AXA / CORIS / DE EUROPESE (MAPFRE ASSISTANCE)/ EUROP ASSISTANCE / MONDIAL ASSISTANCE / GLOBAL VOYAGER / INTERNATIONAL SOS / IPA en TOURING). Indien uw verzekeraar niet vermeld staat in de lijst maar de toestemming heeft om reizigers te verzekeren in de Russische Federatie dienen op het attest ook de gegevens van hun lokale Russische verzekeraar vermeld te zijn. Verplicht als voorwaarde bij de visumaanvraagformaliteiten.
- Een visum. Ictam zorgt voor het visum. De visumformulieren zullen u op tijd worden toegestuurd.
Opgelet : uw reispaspoort moet ten laatste 5 weken voor afreis in ons bezit zijn.
Indien u niet over de Belgische nationaliteit beschikt, gelieve ons dan te contacteren voor de te volgen procedure.

REISPAS
Voor het bekomen van een nieuw reispaspoort moet u rekenen op een periode van 3 weken. Doe tijdig uw aanvraag. Contacteer uw gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een paspoort door uw gemeente te kennen.

Afsluiten van de inschrijvingen 6 weken voor afreis.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198