.

CULTURELE GROEPSREIS

Het OUDE RUSLAND

De Gouden Ring en St.-Petersburg,
de oude steden van Rusland

12 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 22 juli 2020

.

Als getuige van een bewogen geschiedenis bevat het Oude Rusland kunstwerken van een onschatbare waarde.
De architectuur heeft hier prachtige monumenten van een zeldzame perfectie voortgebracht.

.

De reis in detail

versie 20/11/19 11:27

1ste dag : BRUSSEL - MOSKOU

Samenkomst in Zaventem en afreis in de ochtend met een Brussels Airlines lijnvlucht. In de namiddag aankomst in Moskou. Formaliteiten en transfer naar hotel Pushkin 4* (Moskou).

2de - 3de dag : MOSKOU

Bezoek aan het Kremlin dat omgeven is door 20 versterkte torens over een oppervlakte van 28 hectaren. Dit alles ligt in het hartje van de hoofdstad en domineert ook de hele stad. De kathedralen, kloosters en paleizen die in de loop der eeuwen binnen de muren werden gebouwd, maken van het Kremlin een echte museumstad. We bezoeken er de twee mooiste kathedralen en het Wapenpaleis.
Vanzelfsprekend maken we ook een stadsrondrit : het Rode Plein, de universiteit, het Gorkitheater en de kaden van de Moskova. Bezoek aan het klooster van Novodievitchi, de Tretiakov-galerij en de metro.

4de dag : MOSKOU - IAROSLAVL

We rijden door naar SERGUEV POSSAD dat gedomineerd wordt door de Laura-van-de-Drievuldigheid-en-Sint-Sergius. De stad stond in de Russische geschiedenis bekend als Serguievo omdat Sint-Sergius er het beroemde klooster stichtte, dat we gaan bezoeken.
Verder naar PERESLAVL-ZALESSKIJ, gesticht in de 12de eeuw aan de oevers van het Plechtchelevmeer. We bewonderen er de kathedraal van de Gedaanteverandering van Christus uit de 12de eeuw. Na dit bezoek rijden we naar ROSTOV aan de oevers van het Neromeer, een van de oudste Russische steden, want ze bestond reeds in de 9de eeuw. Onder de talrijke monumenten van de stad verdient het Kremlin onze bijzondere aandacht. ‘s Avonds komen we aan in IAROSLAVL, hotel Ring Premier 4* (Iaroslavl).

5de dag : IAROSLAVL - KOSTROMA

Bezoek aan deze oude stad die in de 11de eeuw gesticht werd door Iaroslavl de Wijze en zeer rijk is aan historische monumenten. De talrijke kerken van Iaroslavl zijn versierd met waardevolle muurschilderingen.
Het Kremlin is een model van verdedigingsarchitectuur. Verder naar KOSTROMA, een vakantieoord aan de Wolga. Verblijf in hotel Moskovkaya Zastava 3* (Kostroma).

6de dag : KOSTROMA - SUZDAL

Bezoek aan het Ipatievklooster, opgericht in de 14de eeuw. Na het middagmaal verder naar SUZDAL. Aankomst in hotel Sokol 3* (Suzdal).

7de dag : SUZDAL

We bezoeken SUZDAL, een oude Russische stad die gesticht werd in de 10de-11de eeuw. Het architecturaal geheel van de stad heeft nergens ter wereld zijn weerga. Het oudste monument is de Geboortekerk die reeds acht en een halve eeuw bestaat.
Onvergetelijk is ook de schoonheid van het grootse kloostercomplex van de Verlosser Sint-Euthymus en de heel speciale architectuur van de kloosters van het Kleed-van-de-Heilige-Maagd, van Sint-Basilius en van Sint-Alexander.
We kunnen Suzdal terecht beschouwen als een museumstad. Avondmaal in ons hotel.

8ste dag : SUZDAL - VLADIMIR - SINT-PETERSBURG

Afreis naar BOGOLIOUBOVO waar we de meest romantische kerk van heel Rusland kunnen bewonderen : de kerk van O.-L.-V.-Voorspraak-op-de-Nerle (12de eeuw).
Verder langs KIDEKCHA, waar we even stoppen aan de kerkjes van Sint-Boris en Sint-Gleb uit de 12de eeuw, naar VLADIMIR, een van de oudste steden van het land gesticht in de 12de eeuw door Vladimir Monomacus. De stad bezit heel wat merkwaardige gebouwen uit de 12de tot de 16de eeuw : we vermelden in het bijzonder de Gouden Poorten, een monument van de oude militaire bouwkunst en de kathedraal van Maria’s Dormitio (12de eeuw). Terug naar Moskou en ’s avonds na het avondmaal afreis per slaaptrein naar SINT-PETERSBURG waar we in hotel Oktiabrskaya 4* (Sint-Petersburg) verblijven.

9de tot en met 11de dag : SINT-PETERSBURG

Een beslissing van Peter de Grote ligt aan de oorsprong van SINT-PETERSBURG, dat in de loop van twee eeuwen steeds rijker werd aan paleizen, parken en monumenten. Onvergetelijk is het “Hermitage”. De stad dankt haar schoonheid vooral aan de aanwezigheid van de Neva met haar enorme, rimpelende watermassa, die in bedwang wordt gehouden door granieten kaaien. Dit landschap is in zijn soort een der mooiste ter wereld. In het voorbijrijden zien we tijdens een stadsrondrit de Onze-Lieve-Vrouw-van-Kazan-kathedraal, het klooster van Alexander Nevski, de Verlosser-op-het-Bloedkathedraal, enz. Bezoek aan de Sint-Niklaas-der-Zeeliedenkerk, het Basiliuseiland tussen de Grote en de Kleine Neva: Peter de Grote wou er een “Nieuw Amsterdam” van maken. We bezoeken de oudste wijk met haar Pieter-en-Paulusvesting en
-kathedraal waarin enkele beroemde Romanovs begraven liggen.
Natuurlijk bezoek aan het oude Winterpaleis dat het beroemde Hermitage Museum herbergt. Naast de klassieke rondleiding bezoeken wij ook de schattenkamer.
Uitstap naar POUCHKINE, het voormalige Tsarkoie-Selo, en naar PAVLOVSK, zomerresidenties van de tsaren. We rijden naar PETRODVORETS (Peterhof), een van de mooiste zomerverblijven van de tsaren dat we bezoeken samen met de indrukwekkende tuinen.

12de dag : SINT-PETERSBURG - BRUSSEL

Na het bezoek van de Sint-Isaakkathedraal, transfer naar de luchthaven en afreis met een Brussels Airlines lijnvlucht naar Brussel waar we aankomen in de namiddag.
Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 2785 EUR
Singletoeslag (hotels/trein) : 430 EUR / 250 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de rechtstreekse Brussels Airlines lijnvluchten in economy :
Brussel - Moskou (ca. 3u25) en St.-Petersburg - Brussel (ca. 3u00)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel, Moskou en St.-Petersburg : 99,13 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse in een airco autocar volgens het programma
- volpension, vanaf het avondmaal van de eerste dag tot en met het ontbijt van de laatste dag
- 10 nachten verblijf in de vermelde 3/4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig in kamers met douche of bad en WC.
- 1 nacht aan boord van de slaaptrein Moskou - St.-Petersburg in 1ste klasse tweepersoonscouchettes
- de bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W. volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de visumkosten : 100 EUR
- de fooien : 55 EUR


AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 330 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.


VOORWAARDEN
- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming voor 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers.
- De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van het minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30 % van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor de afreis opgestuurd.
- De reiziger kan ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

FORMALITEITEN
- Een internationaal reispaspoort ten minste geldig tot 6 maand na de terugreis.
- Een reisverzekering voor ziekte, ongeval, repatriëring en bijstand in de Russische Federatie bij een door het Consulaat van de Russische Federatie erkende verzekeraar (dit zijn huidig : AIG / AIM / AXA / CORIS / DE EUROPESE (MAPFRE ASSISTANCE)/ EUROP ASSISTANCE / MONDIAL ASSISTANCE / GLOBAL VOYAGER / INTERNATIONAL SOS / IPA en TOURING). Indien uw verzekeraar niet vermeld staat in de lijst maar de toestemming heeft om reizigers te verzekeren in de Russische Federatie dienen op het attest ook de gegevens van hun lokale Russische verzekeraar vermeld te zijn. Verplicht als voorwaarde bij de visumaanvraagformaliteiten.
- Een visum. Ictam zorgt voor het visum. De visumformulieren zullen u op tijd worden toegestuurd.
Opgelet : uw reispaspoort moet ten laatste 5 weken voor afreis in ons bezit zijn.
Indien u niet over de Belgische nationaliteit beschikt, gelieve ons dan te contacteren voor de te volgen procedure.

REISPAS
Voor het bekomen van een nieuw reispaspoort moet u rekenen op een periode van 3 weken. Doe tijdig uw aanvraag. Contacteer uw gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een paspoort door uw gemeente te kennen.

Afsluiten van de inschrijvingen 6 weken voor afreis.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198