.

CULTURELE GROEPSREIS

SARDINIE

  • Volledige rondreis
  • Vol pension
  • Lijnvluchten

8 dagen - Afreis : 5 september 2020

.

Een miniatuur continent : een enorme verscheidenheid van landschappen, weerspiegeld in de verscheidenheid van talen, gewoonten en afstamming.

.

De reis in detail

versie 21/11/19 11:07

1ste dag : BRUSSEL - OLBIA

Afspraak in de namiddag op Zaventem en afreis met een rechtstreekse Brussels Airlines-vlucht naar Olbia. Aankomst en transfer naar het hotel Stella 2000 3* (Olbia) voor het avondmaal en de overnachting.

2de dag : OLBIA - uitstap naar La Maddalena - ARZACHENA - PORTO CERVO

Aanvang van de bezoeken met één van de beroemdste kusten in de wereld : la Maddalena - archipel. Wij nemen eerst de ferry van Palau naar het eiland La Maddalena, met het gelijknamig stadje, gesticht in 1770 op de plaats van een vroeger dorpje aan de oevers van de Cala Gavetta. culturele reis sardinië sardaigneWe volgen de 20 km lange toeristische route met prachtige uitzichten op de andere eilanden van de Maddalena-archipel en op de Corsicaanse Lavezzi eilanden. De Savoye-heersers bouwden het San Vittorio fort op de hoogste berg van het eiland. Het dient nu als vuurtoren. De 600 m lange Passo della Moneta-brug verbindt sinds 1891 La Maddalena met het eiland Caprera, dat in 1856 gekocht werd door Giuseppe Garibaldi, de held van de Italiaanse eenwording. We bezoeken zijn huis, Casa Bianca, met herinneringen aan zijn avontuurlijk leven, en zijn graf. Hij stierf hier op 2 juni 1882. Licht middagmaal. Terug naar Palau met de ferry. Vervolgens volgen we de valleien naar Arzachena en ontdekken we zo de Tomba Coddu Vecchiu, een megalithisch graf van tussen 1800 en 1600 v. Chr.
Laatste bezoek vandaag is het stadje Porto Cervo, het hartje van de Costa Smeralda en sinds de investeringen in 1962 door een consortium onder leiding van Karim Aga Khan VI het paradijs van de internationale jetset en VIPS. Tijdens een rondrit per treintje bewonderen we aan de ene zijde de luxueuze jachten en schepen die in de twee jachthavens aangemeerd liggen, en aan de andere zijde de luxewinkels.
Avondmaal en overnachting.

3de dag : OLBIA - NUORO - ORGOSOLO - CAGLIARI

We verlaten de noordoostkust voor het ruige en authentieke Centraal-Sardinië met de Nuorese en de Barbagia, een landschap van heuvels en steile kalksteenwanden, en rijden door een streek waarculturele reis sardinië sardaigne het lokale dialect nog het meest gelijkt op het Latijn. We rijden naar Nuoro. Deze stad, met zijn vele pittoreske straten en gebouwen, ligt op een granietplateau onder de Monte Ortobene. We maken er een aangename wandeling. Korte maar mooie rit naar het arendsnest Orgosolo. De dorpelingen staan bekend als ruwe en geharde herders. De passie van de lokale bewoners voor sociale en politieke onderwerpen is ook zichtbaar in de honderden muurschilderingen op de huidige rotsen rond Orgosolo. Typische Barbaricino lunch. Vervolgens rijden we verder naar Cagliari.
Avondmaal en overnachting in het hotel Panorama 4* (Cagliari).

4de dag : CAGLIARI : uitstap naar NORA

Vandaag rijden we richting westkust naar Nora. Via Pula rijden we langs de enorme lagune van Santa Gilla, met de grote zoutvlakten. Dit zoutgebied is het enige dat nog wordt ontgonnen.
Bij aankomst in Nora ontdekken wij het best bewaarde stadje van Sardinië. Het uitzicht over de zee wordt gedomineerd door de kaap en de toren van Coltellazzo, maar ook de Fenicische geschiedenis vinden we hier terug in de kleine huisjes op de top van de heuvel, de romaanse monumenten zoals het theater, de termen en de villa’s met mozaïeken. Middagmaal. Terug naar Cagliari en bezoek van deze Fenicische stad die de eeuwen heeft doorstaan, tot en met de hevige bombardementen in WO II. Het is één van de oudste steden van Europa. We bezoeken ook het archeologisch museum, gehuisvest in het vroegere Savoye-arsenaal. Vrije tijd. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

5de dag : CAGLIARI - TORRALBA - CODRONGIANOS - SASSARI

We rijden noordwaarts naar Torralba waar we de Nuraghe Santu Antine bezoeken, één van de meest fascinerende bouwwerken uit de bronstijd op Sardinië. Deze “nuraghi” zijn torens die als woning of als fort dienst deden en vaak door een dorp en een muur omringd waren. We bezoeken tevens het museo civico dat de architectonische kenmerken van deze nuraghe be-schrijft en ook het leven tijdens de nuraghische periode in beeld brengt.
Middagmaal in een typisch restaurant. Verder naar Codrongianos voor een bezoek aan de beroemdste romaanse kerk van Sardinië, de Santissima Trinita di Saccargia, in de middeleeuwen gebouwd door monniken. Zij lieten Toscaanse architecten en bouwvakkers deze mooie en eenvoudige kerk optrekken met de kenmerkende afwisseling van witte en zwarte steen. We bewonderen er ook de Romaanse fresco’s in de apsis.
Korte rit naar Sassari voor het avondmaal en de overnachting in hotel Marini 4* (Sassari).

6de dag : SASSARI - uitstap naar PORTO TORRES en MONTE D’ACCODDI

Uitstap naar de havenstad Porto Torres, die in de Romeinse tijd Turris Libisonis heette en ooit een welvarende kolonie was. In de archeologische zone bezoeken we de Ponte Romano (een 135 m lange brug); het Antiquarium Turritano museum dat ons een duidelijke uitleg geeft van de organisatie van de romeinse stad Turris tijdens de 2de helft van de 1ste eeuw v. Chr.; de Terme Centrali en de San Gavino basiliek die tot de belangrijkste romaanse kerken behoort op Sardinië. Licht middagmaal in een lokaal restaurant. We houden halt aan de ruïne van Monte d’Accoddi, een uniek monument in het middellandse zeegebied dat ons doet denken aan een ziggurat tempel van Mesopotamië of een Azteekse piramide.
Na dit bezoek terug naar het hotel in Sassari voor het avondmaal en de overnachting.

7de dag : SASSARI - uitstap naar BOSA en ALGHERO

Op weg voor een mooie rit naar het Middeleeuwse stadje Bosa, vooral culturele reis sardinië sardaignegekend om de pastelkleurige huisjes, de eigenaardige architectuur en zijn populaire tradities. Bosa ligt aan de rivier de Temo, de enige bevaarbare rivier van Sardinië. Middagmaal.
Via de mooie kustweg verder naar Alghero. Bezoek van deze charmante kleine havenstad. Eens voorbij de oude stadswallen wandelen we in de tamelijk goed bewaarde oude stad, door kleine straatjes met tweetalige naamborden, Italiaans en Catalaans. De Catalaanse invloed, sinds de verovering van de stad door de Catalanen van Barcelona in 1354, zien we in de gotische stijl van de kathedraal, en vooral in de kerk van San Francisco, het belangrijkste Catalaanse monument van Sardinië. Zijn veel-kleurige koepel is het symbool van Alghero. We horen het in het plaatselijke dialect dat zeer verwant is aan het Catalaans.
De lokale nijverheid draait op het toerisme en op het verwerken van koraal tot sieraden. Transfer naar het hotel in Sassari voor het avondmaal en overnachting.

8de dag : SASSARI - CASTELSARDO - AGGIUS - CALANGIANUS - OLBIA

We verlaten Sassari en genieten van de panoramische route langs de kust naar Castelsardo en houden even een fotostop aan de olifantenrots. Castelsardo werd gesticht door de aristocratische Doria-familie uit Genua in 1102 als Castelgenovese. De naam veranderde in 1448 in Castellaragonese en pas in 1776 in Castelsardo, weerspiegeling van de golven bezetters! Het stadje wordt gedomineerd door zijn “castello” en de talrijke gekleurde huisjes die ons aan de Cinque Terre in Ligurië doen denken. We vervolgen onze reisweg door de Logudoro naar de Gallura streek.
Op weg naar Olbia houden we halt in Aggius dat de huidige welvaart te danken heeft aan de winning en verwerking van graniet. Middagmaal op basis van koude streekproducten en lokale wijn. In Aggius bezoeken we verder nog het Etnografisch museum met een mooie collectie authentieke kledij.
Als laatste bezoek rijden we naar Calangianus waar er tientallen fabrieken en werkplaatsen te vinden zijn waar er kurk verwerkt wordt. De Gallura streek is gekend voor de vele kurkeiken en Sardinië is dan ook één van de belangrijkste producenten van kurk. We bezoeken hier het museo del Sughero waar we meer te weten komen over de verwerking van kurkschors.
Na de bezoeken, verder naar de luchthaven van Olbia voor onze rechtstreekse lijnvlucht naar Brussel.
Aankomst voorzien in de late avond.
Einde van een mooie reis!

Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1735 EUR
Singletoeslag : 310 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy : Brussel - Olbia - Brussel (+/- 2u)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen in Brussel en Italië : 99,78 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- 7 nachten verblijf in de vermelde 3-4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardige, alle kamers met bad of douche en toilet
- vol pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het middagmaal de laatste dag (de lichte middagmalen in lokale restaurants)
- toeristisch treintje in Porto Cervo
- een Ictam-begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- een lokale Franssprekende gids(e)
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de inkomgelden: ongeveer 65 EUR
- de fooien: 30 EUR
- lokale stadstaksen (voor het ogenblik 2,5 EUR in Olbia en 2 EUR in Sassari, per persoon per nacht en te herbevestigen)


AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

culturele reis sardinië sardaigne

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198