.

CULTURELE GROEPSREIS

SICILIE

De Oudheid in een decor van groen en bloemen!
Het “archeologisch museum van Europa”!


  • De beste periodes
  • Alle hoogtepunten
  • 4* hotels
  • Vol pension met drankenforfaits
  • Rechtstreekse vluchten

9 dagen per lijnvliegtuig -Afreizen : 12 mei - 16 juni - 8 september 2020

.

Tempels, theaters en vestingen van het grote Hellas, Romeinse aquaducten, Moorse torens, kerken, Normandische kastelen en paleizen zullen de kunstliefhebbers betoveren.

.

De reis in detail

versie 22/10/19 15:53

1ste dag : BRUSSEL - CATANIA - GIARDINI NAXOS

In de morgen samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een rechtstreekse Brussels Airlines vlucht naar Catania waar we rond de middag aankomen.
Transfer naar het centrum van Catania en middagmaal. Geleid bezoek van Catania, meermaals verwoest door aardbevingen en uitbarstingen van de Etna. Vandaag zijn het vooral de 17de-eeuwse gebouwen die kleur geven aan de stad.
Verder naar Giardini Naxos voor het avondmaal en overnachting in hotel Naxos Beach 4* (Giardini Naxos).

2de dag : GIARDINI NAXOS - uitstap naar SIRACUSA en NOTO

In de voormiddag geleid bezoek aan de archeologische site van Siracusa. Vervolgens een bezoek aan de oude stad op het eiland Ortigia met de tempel van Apollo, de kathedraal en de Fontana Aretusa.
Middagmaal.
In de namiddag gaat het richting Noto, een mooi voorbeeld van de Siciliaanse barok. Deze elegante kleine stad werd volledig heropgebouwd na vernieling van Noto Antica door de verwoestende aardbeving van 1693. Het plan van de stad is volledig geometrisch en de barokke paleizen, kerken en burgerwoningen zijn opgetrokken in de typerende witte tufsteen.
We genieten van het landschap op onze terugweg naar Catania.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag : GIARDINI NAXOS - uitstap naar de ETNA en TAORMINA

In de voormiddag, indien de weersomstandigheden het toelaten, uitstap naar de Etna (tot 2500 m) met een mooi uitzicht op de vlakte van Catania.
Middagmaal. Vervolgens bezoek aan Taormina, een aangenaam stadje vol bebloemde balkons, met op de achtergrond de Etna en vanop een rotspunt heersend over de zee. We bezoeken zeker het Grieks-Romeinse theater. Het zicht van bovenop de tribune is indrukwekkend.
Even wat vrije tijd om te kuieren in de straatjes, langs de luxueuze boetiekjes of om een terrasje te doen...
Terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

4de dag : GIARDINI NAXOS - ACIREALE - PIAZZA ARMERINA - AGRIGENTO

In de voormiddag rijden we richting Acireale en bezoeken we deze stad. Acireale werd, zoals alle steden ten zuidoosten van Sicilië, volledig verwoest door de aardbeving van 1693 en heropgebouwd in barokstijl. De Basilica di San Sebastiano is het belangrijkste monument van Acireale, en werd uitgeroepen tot nationaal monument. De gevel is verfraaid met standbeelden van personages uit het Oude Testament. Acireale is ook al een beroemd kuuroord sinds de Romeinse tijd dankzij het zwavelhoudende water dat 3 km buiten de stad opwelt. We begeven ons naar het hart van Sicilië, richting Piazza Armerina, waar we met een lokale gids de ‘Villa Romana del Casale’ bezoeken, bekend voor de prachtige mozaïeken. Middagmaal tijdens de bezoeken.
Verder naar Agrigento voor het avondmaal en de overnachting in het hotel Della Valle 4* (Agrigento).

5de dag : AGRIGENTO

Na het ontbijt volgt een onvergetelijk geleid bezoek aan het tempelveld van het Griekse Akragas (Agrigento), en aan de Grieks-Romeinse woonwijk met het archeologisch museum.
Middagmaal en terug naar het hotel voor vrije tijd en ontspanning. Wie wenst kan op eigen middelen naar het centrum van Agrigento.
Avondmaal en overnachting.

6de dag : AGRIGENTO - SELINUNTE - MARSALA/PETROSINO

Vandaag rijden we richting Marsala, maar houden eerst halt in Selinunte voor een bezoek aan het prachtig gelegen tempelveld met de ruïnes van acht tempels. Middagmaal.
’s Namiddags bezoeken we Marsala gelegen in de provincie Trapani en het meest westelijke punt van Sicilië. Haar economie is vooral afhankelijk van de productie van de Marsalawijn, een zoete dessertwijn die we morgen kunnen proeven. We bezoeken eveneens het Museo degli Arazzi Fiamminghi, het mooie museum met Vlaamse wandtapijten.
Avondmaal en overnachting in hotel Stella d’Italia 4* (Marsala) in mei en juni of Baglio Basile 4* (Petrosino) in september.

7de dag : MARSALA/PETROSINO - uitstap naar MOZIA en ERICE

We maken een korte uitstap naar Mozia. Bij aankomst in de kleine haven, nemen we de boot naar Mozia, een eilandje gelegen voor de westkust van Sicilië. Gesticht in de 8ste eeuw v.C. werd het een belangrijk handelscentrum voor de Feniciërs tot het in de 4de eeuw v.C. door de Griekse kolonisten uit Siracusa werd verwoest. De overlevenden verlieten het eiland en vestigden zich op het vasteland op de plaats van het huidige Marsala. Bezoek van het eilandje en het museum (Villa Whitaker) dat de goed bewaarde overblijfselen van de verschillende beschavingen herbergt.
Met de boot terug naar Marsala. We houden halt aan een plaatselijke cantina voor een wijndegustatie uit de streek en een licht middagmaal.
Na het middagmaal rijden we noordwaarts via de ‘zoutroute’ naar Erice, dat op een bergtop is gebouwd tussen de eucalyptussen, dennen en eiken en waar de sfeer van het verleden is bewaard in de oude muren, torens, poorten, kerken, huizen en tuinen.
Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel in Marasala/Petrosino voor het avondmaal en de overnachting.

8ste dag : MARSALA/PETROSINO - MONREALE en PALERMO - SANTA FLAVIA

Na het ontbijt rijden we noordwaarts waar we de dag aanvangen met een bezoek van de stad Monreale, beroemd om haar kathedraal, een prachtig Normandisch gebouw. In de kerk vinden we mozaïeken uit de 12de en 13de eeuw en naast de kathedraal een kruisgang uit de 12de eeuw van een voormalig benedictijnenklooster, met 220 bogen die ondersteund worden door 228 dubbelkolonnetjes versierd met kapitelen die elk verschillend gebeeldhouwd zijn.
Transfert naar Palermo en middagmaal.
Als laatste bezoek verkennen we Palermo met een geleid bezoek aan het mooie Palazzo dei Normanni. Het paleis van de Arabische emir werd tot koninklijk paleis van de Normandiërs verbouwd. Op de eerste verdieping bezoeken we de beroemde Cappella Palatina, die bewaard is gebleven in zuiver Normandische stijl. Iets verder bezoek aan de Quattro Canti, het barokkruispunt en tevens het hart van de stad. In dezelfde wijk brengen we vervolgens een bezoek aan de kathedraal gewijd in 1185 onder koning Willem II van Sicilië, alsook aan de Chiesa di Santa Maria dell’Ammiraglio en het Piazza Pretoria.
Indien de tijd het toelaat maken we nog een wandeling op de lokale markt.
Voor de laatste overnachting rijden we naar Santa Flavia in de buurt van Palermo voor het avondmaal en de overnachting in hotel Domina Zagarella Sicily 4*(Santa Flavia).

9de dag : SANTA FLAVIA - PALERMO - BRUSSEL

In de vroege morgen (ontbijtboxen worden voorzien) transfer naar de luchthaven van Palermo om daar de vlucht terug te nemen naar Brussel. Aankomst voorzien rond de namiddag.
Einde van een mooie reis!


Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon :
1595 EUR voor mei en juni
1675 EUR voor september
Singletoeslag : 275 EUR

(Het aantal single kamers is beperkt)INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy : Brussel - Catania (+/- 2h40) /Palermo - Brussel (+/- 2h30)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen in Brussel en Italië : 82,63 EUR (mei), 84,63 EUR (juni) 98,63 EUR (september)
- alle transfers en transport ter plaatse per autocar met airco
- 8 nachten verblijf in de vermelde 4-sterrenhotels (lokale normen) of gelijkwaardig met bad, douche en toilet
- vol pension vanaf het middagmaal op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag
- drankenforfait tijdens de maaltijden (1/2 fles water en 1/4 fles wijn)
- uitstap naar de Etna tot 2500 m per kabelbaan (indien de weersomstandigheden dit toelaten)
- lokale Franssprekende gidsen tijdens de bezoeken
- een Ictam begeleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- extra dranken en persoonlijke uitgaven
- entreegelden : +/- 100 EUR
- facultatief : beklimming van de Etna tot 3000 m per jeep en met een lokale gids (+/-35 EUR)
- de fooien : 30 EUR
- de lokale stadstaksen (Gardini Naxos 2,5 EUR; Agrigento 3 EUR; Marsala/Petrosino en Santa Flavia 2 EUR per persoon per nacht ter plaatse te betalen, onder voorbehoud van wijzigingen)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

VOORWAARDEN
- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van september 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart


Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198