.

CULTURELE GROEPSREIS

SLOVENIË & ISTRIË

Tussen Adriatische Zee en Julische Alpen

  • rechtstreekse lijnvluchten
  • 4* hotels
  • zee en bergen
  • volpension
  • rustig en gevarieerd programma

8 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 19 juni 2020

.

.

De reis in detail

versie 17/12/19 10:25

1ste dag, vrijdag : BRUSSEL - LJUBLJANA - MARIBOR

In de vroege namiddag afspraak in Zaventem en afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht rechtstreeks naar Ljubljana waar we in de late namiddag landen. Onthaal en transfer naar Oost-Slovenië. ‘s Avonds komen we aan in Maribor, gelegen aan de rivier Drava en een belangrijk cultuur- en wijnbouwcentrum.
Avondmaal en overnachting in hotel Habakuk**** (Maribor).

2de dag, zaterdag : MARIBOR - uitstap naar Ptuj

MARIBOR kreeg al vlug het recht om wallen op te trekken waarvan we nu nog ruïnes en torens kunnen zien. Vele van de huidige oude huizen en paleizen dateren uit de 15de en 16de eeuw. We vinden er één van de oudste wijnstokken ter wereld, meer dan 400 jaar, waardoor er jaarlijks een groots snoeifeest wordt georganiseerd. Tijdens het middagmaal proeven we enkele wijnen van deze welvarende wijnstreek.
In de namiddag rijden we naar PTUJ en ontdekken de oudste stad van Slovenië. Reeds tijdens het Romeinse Rijk was hier een legerkamp gevestigd, Poetovio, om de overgang over de Drava rivier te beschermen. Dankzij de 12de-eeuwse wallen kon de stad in de 16de eeuw zelfs de Turken weerstaan. Bezoek aan het kasteel dat vandaag een museum met verschillende tentoonstellingen herbergt.
Terugrit naar Maribor voor avondmaal en overnachting in het hotel.

3de dag, zondag : MARIBOR - LJUBLJANA

Na het ontbijt verlaten we deze mooie streek en rijden we terug naar de Sloveense hoofdstad. Onderweg buigen we af naar KAMNIK, een belangrijke handelsstad in de Middeleeuwen, aan de voet van de Kamnische Alpen. Het is een van de oudste Sloveense steden met een mooi bewaard historisch centrum.
Nadien eveneens bezoek aan SKOFJA LOKA dat beschouwd wordt als het mooiste middeleeuwse stadje van Slovenië en dat gelegen is aan de samenvloeiing van de Poljanska Sora en de Selska Sora. De bisschoppen van Freising voerden hier 830 jaar lang het bewind en drukten daarmee ontegensprekelijk hun architecturale stempel op de stad. Het historisch centrum wordt gedomineerd door het Loski Grad kasteel.
Avondmaal en overnachting in hotel Radisson Blu Plaza**** (Ljubljana).

4de dag, maandag : LJUBLJANA - uitstap naar Bled

Deze voormiddag ontdekken we de hoofdstad LJUBLJANA, mooi gelegen op de twee oevers van de Ljubljanica. Tijdens een stadswandeling doen we de mooiste plekjes aan : zoals het Preserenplein, enkele beroemde bruggen, de St.-Nicolaaskathedraal, de marktgebouwen, en het hart van de oude stad.
Na het middagmaal in een lokaal restaurant vertrekken we noordwaarts naar BLED en de Julische Alpen. Bled is al een kuuroord en strandverblijf sinds de 19de eeuw, met een prachtige ligging aan een meer uit de ijstijd, omringd door beboste heuvels. Het meer ligt op een hoogte van 502 m, is 2,5 km lang en 1 km breed, met een diepte die varieert van 20 tot 40 m. Tal van warmwaterbronnen op de bodem zorgen ervoor dat men hier van mei tot oktober lekker kan zwemmen. Met een bootje, een “pletna”, varen we naar het schilderachtig eilandje gelegen in het meer en bezoeken het bedevaartkerkje O.-L.-V.-van-het-Meer.
Terug naar Ljubljana. Avondmaal en overnachting in het hotel.

5de dag, dinsdag : LJUBLJANA - PORTOROZ

We verlaten de hoofdstad en rijden zuidwaarts naar de Sloveense kust. Onderweg bezoek aan de beroemde druipsteengrotten van POSTOJNA. Trui (10° C) en goede schoenen niet vergeten! Het eerste deel van het bezoek aan deze wonderbaarlijke ondergrondse wereld doen we met een elektrisch treintje. Tussen de druipstenen met sprookjesachtige vormen leeft hier een ondergrondse dierenwereld waarvan de grottenolm (of “menselijk visje”) die we te zien krijgen zeker het meest bijzondere is. In de buurt van Postojna maken we eveneens een fotostop aan het Predjama kasteel, een versterkte burcht die al ruim 700 jaar tegen een steile berg aanleunt en oninneembaar lijkt.
‘s Namiddags houden we halt voor een bezoek aan het dorp HRASTOVLJE en zijn romaanse versterkte kerk van de Heilige Drievuldigheid uit de 14de eeuw. Binnen zien we het mooiste voorbeeld van middeleeuwse fresco’s in Slovenië.
’s Avonds komen we aan in Portoroz, sinds de 19de eeuw een populaire badplaats. Intrek in ons hotel waar we de volgende drie nachten verblijven.
Avondmaal en overnachting in hotel Histrion**** (Portoroz).

6de dag, woensdag : PORTOROZ - uitstap naar Lipica en Koper

Na het ontbijt rijden we naar LIPICA. We worden er rondgeleid in de stoeterij waar van 1580 tot 1918 de beroemde Lippizaners gekweekt werden voor de Habsburgers. Een paar van deze witte, intelligente paarden geven een staaltje van hun kunnen.
’s Namiddags naar KOPER, de grootste Sloveense kuststad. Het is het vroegere Justinianopolis, Caput Histriae, Capodistria... allemaal verschillende namen voor een stadje met een lange en rijke geschiedenis. Het eiland waarop de stad gebouwd is, werd pas in 1825 met het vasteland verbonden. Het hinterland bestaat uit de beste wijngaarden van het land. Inheemse druivenrassen (of cépages) worden hier al gekweekt en veredeld sedert de Romeinse tijd.
Terug naar Portoroz voor avondmaal en overnachting in het hotel.

7de dag, donderdag : PORTOROZ - uitstap naar ISTRIË : Porec, Rovinj, Pula

Vandaag maken we een uitstap naar Kroatië en bezoeken het schiereiland Istrië. Aan de westkust doen we POREC aan, het Julia Parentium van de Romeinen. Bezoek aan de merkwaardige byzantijnse St.-Eufrasiusbasiliek die op de werelderfgoedlijst van de Unesco prijkt. Straatjes en huizen doen denken aan Venetië, en we vinden er resten van Romeinse tempels. We vervolgen onze tocht naar ROVINJ, gesticht op een eiland met een heuvel en later door een dijk met het vasteland verbonden. Verschillende kleine eilandjes, die we mooi zien liggen tijdens een wandeling langs de haven, omringen dit mediterraan stadje. Uit zijn rijk verleden bewonderen we de H. Drievuldigheidskerk uit de 13de eeuw en enkele gotische en renaissance patriciërshuizen.
Na het middagmaal in een lokaal restaurant rijden we naar PULA, gelegen op het uiterste zuidpuntje van het schiereiland en bewaakt door een Venetiaanse citadel. Het was in de Romeinse tijd een belangrijk handelscentrum. We vinden er dan ook een paar mooie Romeinse overblijfselen: de Augustustempel, de triomfboog en vooral het mooi bewaarde amfitheater.
Terug naar Portoroz voor avondmaal en overnachting in het hotel.

8ste dag, vrijdag : PORTOROZ - LJUBLJANA - BRUSSEL

We verlaten Portoroz en rijden naar het nabijgelegen PIRAN, een schilderachtig stadje op een landtong, dat in de 6de eeuw van het vasteland afgesloten was met een verdedigingsmuur. De stad groeide echter zodanig dat in de 15de eeuw een tweede wal werd opgericht tegen de Turken en tijdens de Venetiaans-Oostenrijkse oorlogen. Wandeling door het oude stadsgedeelte en langs de wallen met een bezoek aan de kerk van Sint-Joris. Het hinterland bestaat uit zoutpannen.
Vervolgens genieten we van zon en zee tijdens een boottocht langs de Sloveense kust.
We ontschepen in IZOLA, een oud vissersdorpje, mooi gelegen op de punt van een schiereiland. Middagmaal in een lokaal restaurant en daarna vertrek naar de luchthaven van Ljubljana voor onze afreis met Brussels Airlines naar Brussel.
We komen ’s avonds in Zaventem aan na een mooie reis.
Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1595 EUR
Singletoeslag : 205 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy Brussel-Ljubljana-Brussel (+/- 1u45)
- de huidige luchthaven- en veiligheidstaksen : 79,94 EUR
- het verblijf in de vermelde 4*-hotels of gelijkwaardig (lokale norm)
- alle kamers met bad of stortbad en wc
- het volpension van het avondmaal op dag 1 tot het middagmaal op dag 8
- alle transfers en transport ter plaatse in autocar met airco volgens het programma
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- de wijndegustatie op dag 2
- de boottocht van Piran naar Izola
- de diensten van een Franssprekende lokale gids
- een ICTAM-reisleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de huidige B.T.W.TE VOORZIENE KOSTEN
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de lokale fooien : 40 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019, de huidige B.T.W. in Slovenië en voor de prestaties in het land van bestemming in juni 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.

- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
De geldige Belgische identiteitskaart volstaat.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198