.

CULTURELE GROEPSREIS

STOCKHOLM Citytrip

Scandinavische ontdekking

  • Hotel met centrale ligging
  • Halfpension
  • Ontdekking van de stad per autocar, te voet en per boot

4 dagen, per lijnvliegtuig - Afreis : 21 juli 2020

.

.

De reis in detail

versie 18/11/19 12:03

1ste dag, dinsdag : BRUSSEL - STOCKHOLM

’s Morgens samenkomst in de luchthaven van Zaventem. Afreis met een Brussels Airlines-lijnvlucht naar Stockholm Bromma waar we ‘s middags aankomen. Een autocar wacht ons op voor de transfer naar het hotel Clarion Amaranten**** (Stockholm), gelegen in de wijk Kungsholmen, in de omgeving van het stadhuis. Vrije tijd voor het middagmaal.
In de namiddag maken we een prachtige panoramische rondrit over het eiland Kungsholmen met bezoek aan het stadhuis waar de Nobelprijzen worden uitgereikt. Verder naar de oude stad of Gamla Stan met het Koninklijk Paleis, alsook Riddarholmen en het oude Parlement.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

2de dag, woensdag : STOCKHOLM

Bezoek aan deze unieke hoofdstad, gebouwd op veertien eilanden waar het water van het Malarmeer zich vermengt met het water van de Baltische zee.
Na het ontbijt wandelen we naar het Koninklijk Paleis voor het bezoek aan de koninklijke appartementen. Dit paleis is een van de grootste paleizen van Europa. Het heeft meer dan 600 kamers, verdeeld over 7 verdiepingen en is de officiële residentie van de Zweedse koning. In het Koninklijk Paleis vindt men ook 3 musea met koninklijke geschiedenis: de schatkamer met de kroonjuwelen, het museum Tre Kronor waar de middeleeuwse geschiedenis van het paleis centraal staat en het Gustav III antiekmuseum, een museum met klassieke beelden.
Daarna begeven we ons naar de binnenplaats van het Koninklijk Paleis voor de ceremonie van de aflossing van de wacht. Tijdens de wachtparade marcheren de paleiswachten (te voet of te paard) door een deel van de binnenstad van Stockholm, vaak onder begeleiding van een militair muziekkorps.
Na de vrije lunch in het centrum, wandelen we naar de kaai “Strömkajen” waar we een boottocht maken “Onder de bruggen van Stockholm”. We varen voorbij talrijke bezienswaardigheden en verschillende stadswijken zoals de binnenstad; de oude stad; de eilanden Södermalm, Lilla en Stora Essingen; de nieuwe wijk Hammarby Sjöstad en het groene gedeelte van Djurgarden.
Het centrum van Stockholm kent een groot aantal waterwegen en daaraan heeft de stad ook de bijnaam “Venetië van het Noorden” te danken.
We wandelen terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

3de dag, donderdag : STOCKHOLM

Na het ontbijt, wandeling naar de kaai tegenover het stadhuis, waar we inschepen aan boord van een historische stoomboot die ons tot het eiland Lovön zal brengen. We bezoeken er de schitterende koninklijke residentie Drottningholm (eiland van de koningin). Het paleis prijkt op de werelderfgoedlijst van Unesco, net als de bijbehorende tuinen, het Chinese paviljoen en de schouwburg. We bezoeken de binnenkant van de Koninklijke Schouwburg, een van de mooiste theaters uit de 18de eeuw. Slott Drottningholm is sinds 1981 de woonplaats van de Zweedse koninklijke familie. Vrije lunch en wat vrije tijd op dit mooie eiland. In de namiddag keren we per boot naar het centrum van de stad terug.
Te voet terug naar het hotel voor het avondmaal en de overnachting.

4de dag, vrijdag : STOCKHOLM - BRUSSEL

Na het ontbijt, transfer langs het mondaine Strandvegen waar de excursieboten aanmeren, en zo naar Djugarden waar we het Vasa Museum bezoeken : het gerestaureerde wrak van het grootse schip dat zonk tijdens zijn maidentrip in 1628.
Transfer terug naar ons hotel. Vrij middagmaal en vrije namiddag om te genieten van deze mooie stad op het water. Daarna transfer naar het vliegveld Bromma. We nemen onze terugvlucht naar Brussel waar we ‘s avonds landen.Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 995 EUR
Singletoeslag : 170 EUR

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvluchten in economy : Brussel - Stockholm - Brussel (+/- 2u15)
- de huidige luchthaventaksen in Brussel en Stockholm : 74,42 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse zoals beschreven in het programma
- 3 nachten verblijf in het vermelde 4* hotel (lokale normen) of gelijkwaardig in het centrum van de stad, alle kamers met bad of douche en WC
- half pension (vanaf het avondmaal de eerste dag, tot het ontbijt de laatste dag)
- de entrees: het stadhuis, het Koninklijk Paleis met de schatkamer met de kroonjuwelen, het museum Tre Konor en het Gustav III antiekmuseum, het Drottningholmpaleis met de Koninklijke Schouwburg en het Vasa Museum
- de diensten van een Franssprekende lokale gids tijdens de panoramische rondrit op de eerste dag
- een Ictam-gids/begeleider Brussel-Brussel die ook zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de B.T.W.

TE VOORZIENE KOSTEN
- de middagmalen
- de dranken en persoonlijke uitgaven
- de fooien : 15 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 110 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in juli 2020, een wisselkoers van 1 EUR = 10 NOK en voor een groepsreis met een minimum van 15 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis. aangerekend. De saldofactuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Een geldige Belgische identiteitskaart volstaat.

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198