.

CULTURELE GROEPSREIS

CRUISE OP DE DNIEPR

  • Culturele steden Kiev en Odessa
  • het Oekraïense platteland
  • onbezorgd genieten
  • vol pension

10 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 27 juli 2020

.

.

De reis in detail

versie 30/12/19 10:37

1ste dag, maandag : BRUSSEL - Warschau - KIEV

Afreis in de voormiddag met een LOT-lijnvlucht naar Warschau. Aansluiting naar KIEV waar we in de late namiddag aankomen. Formaliteiten, onthaal en transfer naar het schip MS Dnieper Princess***plus. Na inscheping aan boord, welkomstcocktail van de kapitein en avondmaal.

2de dag, dinsdag : KIEV

Na het ontbijt zal de gids ons rondleiden in Kiev, “de moeder van alle Oost-Slavische volkeren”. Het is nu een levendige stad geworden met brede lanen en monumentale gebouwen. Een rondrit geeft een algemeen beeld van de stad: de universiteit, de Gouden Poort (11de eeuw), de talrijke kerken en kloosters met vergulde koepels en de beroemde Krechtchatik, de bijzonderste laan van de stad.
We bezoeken onder meer de Heilige Sofiakathedraal, één van de oudste en beroemdste monumenten van het vroegere keizerlijke Rusland. Dit prachtig Byzantijnse gebouw uit de 11de eeuw, gerestaureerd in de 17de eeuw, wordt overdekt door dertien koepels. Binnenin kan men uitzonderlijke en onschatbare mozaïeken bewonderen.
In de namiddag bezoek aan Pirogovo, één groot openluchtmuseum dankzij de prachtige houten kloosterkerken, boerenhuisjes en windmolens. In de oude smederij en pottenbakkerij krijgen we een kijk op de traditionele ambachten. Folkloregroepen komen hier vaak optreden.
Avondmaal en overnachting.

3de dag, woensdag : KIEV

Vandaag bezoeken we het holenklooster Laure Petchersk, een prachtig geheel van kerken en kloostergebouwen dat zich uitstrekt over 28 hectaren groene heuvels. Voor pelgrims is dit de meest heilige plaats van het land. In de holen of grotten liggen monniken begraven. Middagmaal aan boord.
‘s Namiddags wonen we een concert van het Oekraïense Nationaal koor bij. Dit mannenkoor zingt a capella uit een repertoire van klassieke en moderne Oekraïense werken.
‘s Avonds vertrekt de boot en begint de afvaart stroomafwaarts naar de Zwarte Zee.
Avondmaal en overnachting.

4de dag, donderdag : NAVIGATIE

De hele dag vaart het schip op de Dniepr en door het reservoir van Krementchouk. Aan boord houdt men een Oekraïense Nationale dag met onder meer een introductie tot de Oekraïense keuken en een korte onderdompeling in een Oekraïens taalbad. Vrije tijd, maaltijden en overnachting aan boord.

5de dag, vrijdag : ZAPOROJE

’s Morgens aankomst in Zaporoje, gelegen aan beide oevers van de Dniepr. De stad werd gesticht in 1770 als een versterkte plaats, die deel uitmaakte van zeven verdedigingscitadellen, gebouwd tegen de aanvallen van de Turken en de Tataren. Ze was ook een bolwerk van de Zaporoje Kozakken. Rondrit in de stad en bezoek aan het museum van deze beroemde gewapende Kozakkenruiters uit de steppen.
’s Namiddags zien we er een paardrijkunstvoorstelling, een folklorespektakel met paarden, zang en acrobatie. Terug aan boord voor voortzetting van de cruise naar Kherson.
Avondmaal en overnachting.

6de dag, zaterdag : KHERSON

’s Ochtends aankomst in Kherson, gelegen aan de monding van de Dniepr en de Zwarte Zee. Deze voormiddag maken we een boottocht naar de Dnieprdelta en bezoeken we het Visserseiland, waar we in contact komen met de lokale bevolking. Terug naar de boot voor het middagmaal. ’s Namiddags vaart het schip op de Zwarte Zee in de richting van Odessa.

7de dag, zondag : ODESSA

We bereiken Odessa in de ochtend. Een stadsrondrit herinnert ons aan Katharina de Grote, die deze stad stichtte in 1794, als venster naar het westen. We zien in de grootste havenstad van Oekraïne tal van neoklassieke gebouwen zoals het operatheater en de beroemde Potemkin trappen. We bezoeken vandaag eveneens het Museum van Schone Kunsten dat opgericht is in 1899 en een mooie collectie schilderkunst herbergt, gaande van oude Russische iconen tot hedendaagse moderne werken. Middagmaal aan boord.
Vanavond kan men in deze culturele stad een opera of ballet voorstelling bijwonen. Programma, prijzen en reservaties aan boord.

8ste dag, maandag : ODESSA

Deze voormiddag ontdekken we het religieuze aspect van de stad. We bezoeken diverse kerken en andere gebedshuizen die een heel bijzonder en belangrijk deel van de geschiedenis van Odessa markeren. Odessa wordt beschouwd als de meest multi-etnische en multiculturele samenleving in Oekraïne. In 1817, bijna vanaf de oorsprong van de stad, kreeg Odessa de speciale status van Porto Franco, een vrije economische zone in de 19de eeuw, waarin vrije handel en opslag van buitenlandse goederen plaatsvond. Dit heeft geleid tot een grote toestroom van buitenlanders naar de regio, waardoor Odessa een multi-etnisch centrum werd met veel verschillende geloofsbelijdenissen. We bezoeken o.a. de opmerkelijke Oekraïens-orthodoxe Transfiguratiekathedraal.
Middagmaal aan boord. Rest van de namiddag vrij om even te verpozen, te shoppen of om deze mooie stad verder te verkennen. Avondmaal aan boord.
Vanavond kan men in deze culturele stad een opera of ballet voorstelling bijwonen. Programma, prijzen en reservaties aan boord.

9de dag, dinsdag : ODESSA - uitstap naar Bilhorod-Dnistrovsky

Vandaag maken we een uitstap per autocar naar Bilhorod-Dnistrovsky, de stad en het gelijknamige fort aan de Dniestermonding, 45 km ten zuiden van Odessa. De stad heeft verschillende namen gehad ; het Griekse “Tyras” (Dniester), het Romeinse “Album Castrum” (wit fort). Een andere Griekse benaming was “Leukopolis” (witte stad). Onder de Turkse bezetting heette de stad “Akkerman” (witte rots) en kreeg uiteindelijk zijn Russische naam “Belgorod-Dniestrovsky” dat eveneens naar deze witte stad aan de Dniester verwijst. Zoals de stad is ook het Middeleeuwse monumentale fort uit witte steen opgetrokken. Het fort was een militair verdedigingsbouwwerk met een garnizoen dat een langdurige belegering aankon.
Terug naar Odessa. ’s Avonds, afscheidsdiner van de kapitein en overnachting.

10de dag, woensdag : ODESSA - Warschau - BRUSSEL

Ontscheping na het ontbijt. Alvorens huiswaarts te keren, doen we nog een merkwaardig laatste bezoek. We ontdekken de catacomben van Odessa, een tunnelsysteem onder de stad en omgeving van ruim 2 km lang. Het zijn van oorsprong voormalige kalksteenmijnen waar gedurende de Tweede Wereldoorlog verzetslui en Sovjetsoldaten zich verschansten en vanuit deze schuilplaats tegen de Duitsers vochten. Een klein gedeelte van de catacomben is te bezichten waaronder het museum van de Partizanen dat informatie biedt over de gevechten en het leven in deze ondergrondse wereld.
Rond de middag transfer naar de luchthaven van Odessa voor de afreis naar Warschau. Doorverbinding naar Brussel waar we ‘s avonds aankomen.
Einde van een prachtige reis!

Prijs en voorwaarden

Plan van de boot - klik hier

Prijs per persoon in een standaard kajuit op het hoofddek : 1795 EUR
Toeslag standaardkajuit op het bovendek : 55 EUR p.p.
Toeslag deluxe kajuit op het bovendek of bootdek : 300 EUR p.p.
Singletoeslag : 225 EUR (single kajuit, beperkt aantal!)
Singletoeslag : 360 EUR (standaard dubbel kajuit op het hoofddek voor single gebruik)

Deluxe kajuiten zijn iets groter en gerenoveerd.


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- LOT Polish Airlines-lijnvluchten in Economy Brussel-Kiev en Odessa-Brussel, via Warschau (+/- 4u00)
- de huidige luchthaventaksen : 120,85 EUR
- 9 nachten verblijf in een standaard kajuit op het hoofddek in het vermelde schip 3*plus of gelijkwaardig (lokale normen)
- vol pension, van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- het concert van het Oekraïens Nationaal koor
- de uitstap naar Bilhorod-Dnistrovsky
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen tijdens de bezoeken
- een ICTAM-reisleider Brussel-Brussel die zorgt voor de vertaling
- alle transfers ter plaatse per autocar
- welkomstcocktail en diner van de kapitein
- folkloristisch spektakel, spreekbeurten over de geschiedenis, de cultuur en de economie van het land en andere animatie tijdens het varen
- de Garantiefondspremie
- de huidige BTW

TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- eventuele facultatieve bezoeken (Kiev by night, opera of balletvoorstelling in Odessa)
- de fooien (boordpersoneel, gidsen, chauffeurs) : 60 EUR

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstands-verzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 220 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van november 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in juli 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 16 deelnemers.
De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis.
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

SPECIALE ANNULATIEVOORWAARDEN CRUISES
- tot 91 dagen voor vertrek : 30 %
- tussen 90 en 61 dagen voor vertrek : 50 %
- tussen 60 en 34 dagen voor vertrek : 75 %
- van 33 dagen tot en met de dag van vertrek : 100 %

FORMALITEITEN
- Een internationaal reispaspoort ten minste geldig tot 6 maanden na uw terugkeer.
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198