.

CULTURELE GROEPSREIS

TOSCANE & UMBRIE

Voor kunst-, geschiedenis- en natuurliefhebbers

  • Museumsteden zoals Firenze, Lucca, Pisa, Siena, Volterra, Arezzo, Assisi, Perugia
  • Vreugdige plekjes
  • Rechtstreekse vluchten
  • Het groene hart van Italië
  • 4* hotels

9 dagen per lijnvliegtuig en per autocar ter plaatse - Afreis : 5 juni 2020

.

.

De reis in detail

versie 13/09/19 12:52

1ste dag : BRUSSEL - FIRENZE - MONTECATINI TERME

In de morgen samenkomst in Zaventem en afreis met een Brussels Airlines lijnvlucht naar Firenze. Aankomst rond de middag. Onderweg korte halte voor een vrij middagmaal.
We rijden onmiddellijk naar het centrum en beginnen onze ontdekkingstocht van deze prachtige stad met een bezoek van de Santa Croce uit de 14de eeuw, en zijn belangrijkste toevoeging: de beroemde Pazzi-kapel, meesterwerk van de Florentijnse Renaissance.
Voordat we de klim inzetten naar de romaanse kerk van San Miniato, houden we nog even halt aan de Piazza Michelangelo waar we een wijds zicht hebben over de stad.
Na deze eerste kennismaking rijden we naar Montecatini. Avondmaal en overnachting in het hotel Tettuccio 4* (Montecatini Terme).

2de dag : FIRENZE

Vervolg van het bezoek met een lokale gids aan Firenze, de Goddelijke stad, die alle schoonheidsvormen in zich verzamelt. Daar het verkeer van toeristenbussen in Firenze streng gereglementeerd is, doen we de bezoeken in het centrum te voet.
We beginnen bij het klooster van San Marco dat de werken van Fra Angelico herbergt. In de Basilica San Lorenzo bezoeken we de kapel en mausolea van de Medici, ontworpen en gebeeldhouwd door Michelangelo. Daarna bezichtigen we de monumentale Piazza del Duomo: de kathedraal die een van de grootste in de christelijke wereld is, de hoge ranke Campanile (82 m), en het Baptisterium met de wereldberoemde bronzen deuren. Vrij middagmaal. In de namiddag de Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Vrije tijd om wat rond te kuieren.
In de late namiddag keren we terug naar Montecatini. Avondmaal en overnachting.

3de dag : MONTECATINI - LUCCA - PISA - VOLTERRA

Na het ontbijt gaan we op weg naar Lucca en bezoeken we deze door omwallingen beschermde geboortestad van Puccini. Interessant bezoek aan de Dom uit de 13de eeuw, de zeer mooie kerk van San Michele in Foro, de Romaanse San Fredianokerk met de doopvont die de geschiedenis van Mozes voorstelt en de mooie kleurrijke piazza dell’anfiteatro.
Vervolgens naar Pisa, het mooie middeleeuwse stadje vooral bekend om de scheve klokkentoren. Op de Piazza dei Miracoli bezoeken we de kathedraal en het baptisterium. We rijden verder naar Volterra voor het avondmaal en overnachting in hotel La Locanda 4* (Volterra).

4de dag : VOLTERRA : uitstap naar SIENA

In de voormiddag bezoek aan Volterra met een lokale gids. Volterra is een oude Etruskische, Romeinse en middeleeuwse stad. Bezoek aan het Etruskische Guarnacci Museum, eveneens met lokale gids. Vrij middagmaal.
Na de middag bezoeken we met een lokale gids Siena met haar bekende schelp- of waaiervormige Piazza del Campo. Het nauwste deel van het plein wordt bezet door het Palazzo Pubblico met zijn slanke Torre del Mangia. De andere zijde roept met haar paleizen de ruige sfeer op van een rijke middeleeuwse stad. Via de door merkwaardige patriciërswoningen afgezoomde via di Città bereiken we het pittoreske Domplein (Piazza del Duomo), beheerst door de statige kathedraal, waarvan de gevel als een van de volmaaktste Italiaanse gevels beschouwd wordt.
Tijdens het bezoek aan de Dom ontbreekt zeker niet de Libreria Piccolomini, waarvan het interieur verrijkt is met fresco’s van Pinturicchio. Wat vrije tijd om te kuieren in de straatjes of om een terrasje te doen.
Na dit bezoek keren we terug naar Volterra. Avondmaal en overnachting.

5de dag : VOLTERRA - AREZZO - CORTONA - SANTA MARIA DEGLI ANGELI

Door mooie landschappen rijden we naar Arezzo, waar we in de St.-Franciscuskerk de fresco’s van Piero della Francesca kunnen bewonderen. Achter de kerk van Santa Maria delle Pieve met de mooie gevel bevindt zich de Piazza Grande die omgeven wordt door middeleeuwse huizen. Vrij middagmaal.
Daarna gaan we naar Cortona, gelegen op een bergwand en omringd door middeleeuwse vestingmuren.
We bezoeken het diocesane museum met zijn prachtige polyptieken en meesterwerken van Fra Angelico. Wat vrije tijd in het gezellige Cortona alvorens richting Assisi te vertrekken.
Langs het Trasimeense meer rijden we naar Santa Maria degli Angeli in de buurt van Assisi. Avondmaal en overnachting in hotel Dal Moro 4* (Santa Maria degli Angeli).

6de dag : SANTA MARIA DEGLI ANGELI : uitstap naar ASSISI

Vandaag ontdekken we de oude stad Assisi. De smalle straten, schilderachtig afgeboord met middeleeuwse huizen in roze steen, maar ook de vele monumenten en de wallen maken er een drukbezocht en bewonderd oord van. We bezoeken de kerk van de Heilige Clara (Santa Chiara) met haar roze en witte gevel, gebouwd tussen 1257 en 1265. De kerk wordt voorafgegaan door een terras met een schitterend uitzicht op het Umbrische landschap.
Verder naar de Chiesa Nuova, gebouwd op het ouderlijk huis van de Heilige Franciscus en de Piazza del Comune of het marktplein gebouwd op het oude forum.
Ten slotte naar de Sint-Franciscusbasiliek (San Francesco) met haar lager gelegen kerk waar zich het graf van de heilige bevindt, en de hoger gelegen kerk, beroemd door de fresco’s van Giotto, geschilderd tussen 1290 en 1296. Vrij middagmaal.
‘s Namiddags begeven we ons naar het klooster van San Damiano (Convento di San Damiano). Het klooster, eenzaam tussen de cipressen en de olijfbomen, overheerst de vlakte. Tenslotte bezoeken we de kluizenaarsgrotten, de Carceri, waarrond in de 15de eeuw de Heilige Bernardinus het klooster opgericht heeft.
Het “bed van de Heilige Franciscus” en het piepkleine in de rots uitgehouwen kerkje bevinden zich hier.
Wij bezoeken de basiliek van Sta Maria degli Angeli. Binnen vinden we er het kapelletje van de Portiuncula en van de Transito, de oude ziekenzaal waar de H. Franciscus overleed in 1226.
Avondmaal en overnachting.

7de dag : SANTA MARIA DEGLI ANGELI : uitstap naat GUBBIO en MONTEFALCO

We begeven ons naar één van de interessantste steden van Umbrië: Gubbio. Deze door wallen omgeven stad lijkt wel door de tijd vergeten. De Stad der Stilte roept de ruwe middeleeuwse sfeer op. Sinds de middeleeuwen zijn de kunstenaars van Gubbio gespecialiseerd in keramiek met een metalen glans. Op de Piazza della Signoria verheft zich het zeer mooie Palazzo dei Consoli, een machtig gotisch bouwwerk uit de 14de eeuw. Diegenen die dit wensen kunnen de kabelbaan van Monte Ingino nemen vanwaar we een spectaculair zicht hebben. Vervolgens naar Montefalco en vrij middagmaal.
Bezoek aan Montefalco, dat niet voor niets het “balkon van Umbrië” wordt genoemd. Korte wandeling naar het centrum van het stadje met het prachtige panorama over Umbrië. Bezoek aan de museumkerk met fresco’s van Benozzo Gozzoli met taferelen uit het leven van de H. Franciscus en werken van schilders uit de Umbrische School.
Vooraleer we terugkeren naar het hotel, maken we een korte stop voor een degustatie van de lokale wijn Sagrantino di Montefalco.
Tegen de avond terugkeer naar Santa Maria degli Angeli.
Avondmaal en overnachting.

8ste dag : SANTA MARIA DEGLI ANGELI : uitstap naar PERUGIA

Bezoek met een lokale gids aan Perugia, hoofdstad van Umbrië met een middeleeuws karakter. In het hart van de stad, de Piazza 4 Novembre met haar grote fontein en haar Paleis van de Priors. Bezoek aan het Wisselpaleis dat versierd is met beroemde fresco’s van Il Perugino. In de 14de en de 15de eeuw was Perugia het centrum van de Umbrische School waarvan de meest karakteristieke vertegenwoordigers Pinturicchio en Il Perugino zijn.
Na de middag vrije tijd in Perugia voor individueel bezoek of voor gezellig kuieren door de straten op zoek naar een geschenkje.
Avondmaal en overnachting.

9de dag : SANTA MARIA DEGLI ANGELI - TODI - ROME FIUMICINO - BRUSSEL

We rijden een laatste keer door het Umbrische landschap naar Todi, een oud stadje, dat nog drie concentrische ringmuren (een Etruskische, een Romeinse en een middeleeuwse) bewaard heeft. De Piazza del Popolo is omringd door de voornaamste monumenten die de vitaliteit van het stadsleven in de Middeleeuwen illustreren. Na een vrij middagmaal, transfer naar de luchthaven van Rome Fiumicino. In de namiddag afreis met Brussels Airlines naar Brussel/Zaventem waar we ‘s avonds aankomen.Prijs en voorwaarden

Prijs per persoon : 1645 EUR
Singletoeslag : 325 EUR


INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines lijnvluchten in economy : Brussel - Firenze (+/- 1u45) en Rome - Brussel (+/- 2u)
- de huidige luchthaventaksen en brandstoftoeslagen in Brussel en Italië : 103,85 EUR
- alle transfers en transport ter plaatse per airco-autocar
- 8 nachten verblijf in de vermelde 4* hotels (lokale normen) of gelijkwaardig met bad of douche en toilet
- half pension (ontbijt en avondmaal) vanaf het avondmaal op dag van aankomst tot het ontbijt de dag van vertrek
- de entrees: kapel van de Medici, San Marco klooster, Pazzi-kapel te Firenze, Guarnacci Museum te Volterra, kathedraal en baptisterium te Pisa, kathedraal van Siena, St.-Franciscuskerk in Arezzo, het diocesane museum van Cortona, de museumkerk van Montefalco, Wisselpaleis in Perugia.
- de diensten van een Franssprekende lokale gids : Firenze (1,5 dag), Pisa (1/2 dag), Volterra (1/2 dag), Siena (1/2 dag), Perugia (1/2 dag), diocesane museum in Cortona
- een Ictam begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- de Garantiefondspremie
- de BTW
TE VOORZIENE KOSTEN
- dranken en persoonlijke uitgaven
- de middagmalen
- de fooien : 30 EUR
- de lokale stadstaksen (te herbevestigen)

AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulerings- en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 193 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van juli 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in 2020, met uitzondering van eventuele toeristische taksen en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. (De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit. Een goede conditie is vereist!
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst te allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

FORMALITEITEN
Voor personen met de Belgische nationaliteit is een geldige identiteitskaart voldoende.

GEZONDHEID
Geen inentingen verplicht.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198