.

CULTURELE GROEPSREIS

RUSLAND

Cruise op de Volga en de Neva

Van Sint-Petersburg naar Moskou

  • Sint-Petersburg en Moskou
  • het Russische platteland
  • onbezorgd genieten
  • 4*-schip met gerenoveerde kajuiten
  • volpension

11 dagen per lijnvliegtuig - Afreis : 3 augustus 2020

.

.

De reis in detail

versie 20/12/19 12:10

1ste dag, maandag : Brussel - Sint-Petersburg

‘s Morgens afspraak op de luchthaven van Zaventem en afreis met een rechtstreekse Brussels Airlines-lijnvlucht naar Sint-Petersburg waar we in de namiddag aankomen. Formaliteiten, onthaal en transfer naar het schip MS Konstantin Korotkov****.
Na inscheping hebben we de tijd om het schip te verkennen.
Avondmaal en overnachting aan boord.

2de dag, dinsdag : Sint-Petersburg

De stad dankt haar schoonheid vooral aan de aanwezigheid van de Neva met haar enorme, rimpelende watermassa, die in bedwang wordt gehouden door granieten kaaien. Dit landschap is in zijn soort een der mooiste ter wereld. In het voorbijrijden zien we tijdens een stadsrondrit onder andere het Basiliuseiland tussen de Grote en de Kleine Neva, het Paleizenplein, de Nevski Prospekt en de Sint-Isaak kathedraal. We bezoeken in de oudste wijk de Pieter-en-Paulusvestingen, die op een eilandje gesitueerd zijn en aan de oorsprong van de stad lagen. In het midden van dit indrukwekkende monument bevindt zich de kapittelkerk van St.-Pieter en St.-Paulus die de graven van enkele beroemde Romanovs herbergt.
’s Namiddags bezoek aan het beroemde Hermitage Museum dat is ondergebracht in het befaamde Winterpaleis. Het museum bezit een grote collectie meesterwerken.
Avondmaal en overnachting aan boord.

3de dag, woensdag : Sint-Petersburg

In de vroege ochtend vertrekken we per autocar naar Pouchkine, het voormalige Tsarkoie-Selo, het zomerverblijf van de tsaren, waarvan de paleizen en parken ons herinneren aan de pracht en praal ten tijde van Catharina de Grote en Catharina II.
Verder naar Petrodvorets (Peterhof), prachtig gelegen aan de Golf van Finland. Peter de Grote liet deze keizerlijke residentie bouwen naar het voorbeeld van Versailles. Bezoek aan het Grote Paleis gevolgd door een picknicklunch in het Lage Park waar we talrijke fonteinen kunnen bewonderen. De beroemdste fontein bestaat uit 37 beelden, 142 waterstralen en 64 fonteinen! In de late namiddag terug naar Sint-Petersburg voor het vertrek van de boot.
Avondmaal en overnachting aan boord.

4de dag, donderdag : Mandrogi

Na het vertrek uit Sint-Petersburg via de Neva rivier, vaart de boot deze morgen op het Ladogameer, het grootste meer van Europa. We houden halt in het landelijke Mandrogi, een typisch dorp waar we kennis maken met het Russische plattelandsleven en de lokale bevolking. Vrije tijd om rond te wandelen en voor het middagmaal in het dorp. In de vroege namiddag terug aan boord en voortzetting van de cruise. De rest van de dag kan men deelnemen aan verschillende activiteiten aan boord.

5de dag, vrijdag : Kiji

Vandaag ontwaken we op het uitgestrekte Onegameer. Dit meer telt meer dan 1500 eilanden. ’s Voormiddags bezoek aan Kiji, een eiland dat sinds de 11de eeuw bewoond is. Het is met zijn prachtige kloosterkerken, boerenhuisjes en windmolens één groot openluchtmuseum. De prachtige Transfiguratiekerk uit de 18de eeuw staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dit merkwaardige houten gebouw heeft een dakwerk met 22 koepels. Terug aan boord voor het middagmaal en verdere afvaart op dit grootse meer. Vrije namiddag met animatie. Avondmaal en overnachting aan boord.

6de dag, zaterdag : Goritsy

Via verschillende sluizen en het Witte Meer komen we na het middagmaal in Goritsy aan. Dit Russische plattelandsdorp valt op door het klooster aan de oever. Even verderop in Kirillov bezoeken we Sint-Cyrillius op het Witte Meer, een van de belangrijkste Russisch-orthodoxe kloosters. Dit 14de-eeuwse klooster is een merkwaardig bouwwerk met meerdere kerken en een robuuste omwalling. Bezoek aan het iconenmuseum dat enkele van de oudste iconen bezit. In de late namiddag zet de boot zijn tocht verder. Avondmaal en overnachting aan boord.

7de dag, zondag : Yaroslavl

We varen de hele ochtend op de keizerlijke Volga rivier. In de namiddag bereikt de boot Yaroslavl. We bezoeken deze oude stad die in de 11de eeuw gesticht werd door Yaroslavl de Wijze en zeer rijk is aan historische monumenten. De talrijke kerken van Yaroslavl zijn versierd met waardevolle muurschilderingen. Het Kremlin is een model van verdedigingsarchitectuur. Tijdens deze busuitstap zien we onder meer de lokale markt, de Profeet Eliaskerk (buitenkant) en aanschouwen we de prachtige fresco’s in de kerk van Sint-Nicolaas, de Wonderdoener. We eindigen met een speciaal bezoek aan het huis van de Gouverneur.
Terug naar de boot voor avondmaal en overnachting.

8ste dag, maandag : Uglich

Deze ochtend meren we aan in Uglich. We vertrekken voor een wandeling in deze Oud-Russische stad met haar gouden koepels. Volgens de legende werd hier in 1591 Dimitri, de zoon en troonopvolger van Ivan de Verschrikkelijke, vermoord. Hij was het slachtoffer van intriges aan het hof en werd door de Kerk heilig verklaard. In het Kremlin bezoeken we naast de kerk van de Heilige Dimitri ook de Kathedraal van de Verheerlijking. Middagmaal aan boord en vrije namiddag tijdens het varen. Laatste avond voor we Moskou bereiken, met afscheidsdiner opgeluisterd met optredens en muziek.

9de dag, dinsdag : Moskou

De boot vaart verder op de brede Volga rivier langs traditionele dorpjes. Na het middagmaal komen we in de Russische hoofdstad aan. We maken een stadsrondrit en bezichtigen een aantal van de voornaamste bezienswaardigheden : het Rode Plein, het warenhuis GOEM, het klooster van Novodievitchi (buitenkant). We stoppen op de Mussenbergen voor een panoramisch zicht. Bezoek aan de Tretiakov Galerij, wereldberoemd dankzij één van de mooiste collecties schilderijen en iconen ter wereld. In de vroege avond keren we terug aan boord voor het avondmaal. We maken ons klaar voor een ‘Moscow by night’-uitstap per metro en ontdekken de verlichte stad en enkele statig ingerichte metrostations. Rond middernacht terug aan boord.

10de dag, woensdag : Moskou

We beginnen de dag met een bezoek aan het Kremlin dat omgeven is door 20 versterkte torens over een oppervlakte van 28 hectaren. De kathedralen, kloosters en paleizen die in de loop der eeuwen binnen de muren werden gebouwd, maken van het Kremlin een echte museumstad. We bezoeken er een van de kathedralen en het prachtige Wapenpaleis.
Middagmaal in de stad.
‘s Namiddags bezoek aan het klooster van Novodievitchi (binnenkant), één van de mooiste voorbeelden van Russische kloosters met een bewogen geschiedenis. Vanavond wonen we een kleurrijke en moderne voorstelling bij van ‘Kostroma’, het Russisch nationaal ballet. Nadien rijden we naar de boot voor het late avondmaal (rond half elf) en de overnachting aan boord

11de dag, donderdag : Moskou - Brussel

Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de Austrian Airlines lijnvlucht naar Brussel,via Wenen.
's Avonds komen we in Zaventem aan.

.

De volgorde van de bezoeken en de vrije tijden aan boord kunnen wijzigen.Prijs en voorwaarden

Plan van de boot - klik hier

Prijs per persoon : 2595 EUR
Toeslag standaard kajuit op het bovendek : 55 EUR p.p.
Toeslag deluxe kajuit op het hoofddek : 155 EUR p.p.
Toeslag deluxe kajuit tussendek of bovendek : 355 EUR p.p.
Toeslag single kajuit : 200 EUR
(beperkt aantal single kajuiten)
Deluxe kajuiten hebben een grotere oppervlakte, ook de badkamer is groter.

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- de Brussels Airlines-lijnvlucht, in economy : Brussel - Sint-Petersburg (ca. 3u)
- de Austrian Airlines-lijnvlucht in economy Moskou - Wenen - Brussel (ca. 4u)
- de huidige luchthaventaksen : 116,97 EUR
- 10 overnachtingen in een standaard kajuit op het tussendek op het vermelde 4*-schip of gelijkwaardig (lokale norm)
- het volpension van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- water en koffie tijdens de maaltijden
- alle bezoeken en entrees zoals vermeld in het programma
- de uitstap ‘Moscow by night’ per metro
- het Wapenpaleis in het Kremlin
- de voorstelling van Kostroma in Moskou
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen tijdens de bezoeken
- een ICTAM-begeleider Brussel - Brussel die zorgt voor de vertaling
- alle transfers ter plaatse per autocar
- bagagedragers aan boord
- folkloristisch spektakel, muziek, spreekbeurten over de geschiedenis, de cultuur en de economie van het land en andere animatie tijdens het varen
- welkomstdrink, cocktail party, Russische theeceremonie en captain’s dinner
- elke dag een fles water in de kajuit
- de Garantiefondspremie
- de BTW volgens de huidige aanslagvoeten

TE VOORZIENE KOSTEN
- de visumkosten : 100 EUR
- de overige dranken en persoonlijke uitgaven
- eventuele facultatieve uitstappen
- de fooien (boordpersoneel, gidsen, chauffeurs) : 75 EUR


AAN TE RADEN
- Wij raden u aan om een annulering en reisbijstandsverzekering af te sluiten voor uw pakketreizen.
- De facultatieve, tijdelijke reisverzekering MAPFRE-ICTAM TRAVEL INSURANCE Full Option All Risks (REF GTICTA-NL-20181101) : bagage, ziekte, ongeval, bijstand, ANNULERING : 100% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise en ANNULERING All Risks : 75% van het gedekt kapitaal is verzekerd zonder franchise (raadpleeg de polis voor alle details). Premie: 303 EUR
Gelieve te noteren dat het aanbod van reisverzekeraar Mapfre onderhevig is aan beschikbaarheid en/of wijzigingen van verzekeringsproduct en premie.

VOORWAARDEN
- Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en -taksen van september 2019 en voor de prestaties in het land van bestemming in augustus 2020 en voor een groepsreis met een minimum van 20 deelnemers. De eventuele opzegging van de overeenkomst wegens het niet behalen van de minimum aantal benodigde deelnemers voor groepsreizen is uiterlijk 20 dagen voor afreis).
- Deze reis is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Bij de reisbevestiging wordt een voorschot van 30% van de prijs van de pakketreis aangerekend. De saldofaktuur wordt in regel ten laatste 30 dagen voor afreis toegestuurd.
- De reiziger kan de overeenkomst ten allen tijde voor het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding zoals gestipuleerd in onze bijzondere voorwaarden.
- Voor de overige voorwaarden verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.
- Het programma kan altijd gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden
- Alle bezoeken vermeld in het programma worden uitgevoerd, maar niet altijd in dezelfde volgorde.

SPECIALE ANNULATIEVOORWAARDEN CRUISES
- tot 91 dagen voor vertrek : 30 %
- tussen 90 en 61 dagen voor vertrek : 50 %
- tussen 60 en 34 dagen voor vertrek : 75 %
- van 33 dagen tot en met de dag van vertrek : 100 %

FORMALITEITEN
- Een internationaal reispaspoort ten minste geldig tot 6 maanden na uw terugkeer.
- Een reisverzekering voor ziekte, ongeval, repatriëring en bijstand in de Russische Federatie bij een door het Consulaat van de Russische Federatie erkende verzekeraar (dit zijn huidig : AIG / AIM / AXA / CORIS / DKV / MAPFRE ASSISTANCE / EUROP ASSISTANCE / MONDIAL ASSISTANCE / GLOBAL VOYAGER / INTERNATIONAL SOS / IPA en TOURING ASSISTANCE). Indien uw verzekeraar niet vermeld staat in de lijst maar de toestemming heeft om reizigers te verzekeren in de Russische Federatie, dienen op het attest ook de gegevens van hun lokale Russische verzekeraar vermeld te zijn. Verplicht als voorwaarde bij de visumaanvraagformaliteiten.
- Een visum. Ictam zorgt voor het visum. De visumformulieren zullen u op tijd worden toegestuurd. Opgelet : uw geldige reispas moet 5 weken voor afreis in ons bezit zijn.
Indien u niet over de Belgische nationaliteit beschikt, gelieve ons dan te contacteren voor de te volgen procedure.REISPAS
Voor het bekomen van een nieuwe reispas moet u rekenen op een periode van 4 weken.
Doe tijdig uw aanvraag.

Landkaart

terug => klik op de kaart

Onthaal | Plan v.d. site | Bestemmingen | Detail | Prijs | Algem. Voorwaarden | Begin pagina

Bergstraat 52
1000 Brussel
tel : 00-32-2-548 98 98
fax : 00-32-2-511 12 98
e-mail : info@ictam.com
verg. A1198